Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ περιμένει από τη Ρωσία να επιστρέψει τη Κριμαία στην Ουκρανική επικράτεια!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,αναμένει από την Μόσχα την «επιστροφή» της χερσονήσου της Κριμαίας στην Ουκρανία,δήλωσε  ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, στους δημοσιογράφους.Trump expects Russia to ‘return Crimea' – White House

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι αναμένει από τη ρωσική κυβέρνηση την απο-κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία και την επιστροφή της Κριμαίας» δήλωσε ο Spicer.

«Η Κριμαία είναι μέρος της Ουκρανίας..Οι σχετικές κυρώσεις μας θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου η Ρωσία επιστρέψει τον έλεγχο της χερσονήσου στην Ουκρανία» είπε ο Haley στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 2 Φεβρουαρίου.
Ο Ρώσος απεσταλμένος ,Vitaly Churkin, αντέδρασε, επικαλούμενος το Σύνταγμα των ΗΠΑ και επισημαίνοντας ότι στη Κριμαία ψήφισαν συντριπτικά να ενταχθούν στη Ρωσία, αφότου οι ΗΠΑ  υποστήριξαν το πραξικόπημα- τον Φεβρουάριο του 2014 -που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο.
Είναι  εθνικό και οικονομικό συμφέρον των ΗΠΑ να έχουν μια καλή σχέση με τη Ρωσία, εξήγησε ο Spicer,αλλά με την Κριμαία υπάρχει θέμα. 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.