Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Μυστικές Αρχαίες Υπόγειες σήραγγες και σπήλαια σε ολόκληρη την Αμερική:Από ποιούς κρυβόντουσαν οι πρόγονοι;

Σε όλη την Αμερική, υπάρχουν μια σειρά από θρύλους για μυστικά και υπόγεια περάσματα 
που εκτείνονται για μίλια.
The Apaches have a legend that their remote ancestors came from a large island in the eastern sea where there were great buildings and ports for ships.

Μήπως ίσως οι πρόγονοί μας για κάποιο λόγο ζητούν υπόγεια προστασία;
Πολλοί από αυτούς τους αρχαίους μύθους λένε για μια μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε στην αρχαιότητα. Αρκετοί μύθοι και  θρύλοι σχετίζονται επίσης με τα πρώτα ανθρώπινα όντα,που προέκυψαν από υπόγειες σπηλιές, τούνελ ακόμη και πόλεις.
Στο συναρπαστικό βιβλίο του, "Native American- Μύθοι και Μυστήρια", ο συγγραφέας Vincent Η Gaddis (1913-1997) ο οποίος ήταν διάσημος από το βιβλίο το" Τρίγωνο των Βερμούδων", για πρώτη φορά, αναφέρει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για υπόγεια περάσματα και σπήλαια στην Αμερική. Στο βιβλίο του, γράφει ότι «στην Χόπι αυτός είναι ο τέταρτος κόσμος. Τρεις φορές ο κόσμος στην επιφάνεια έχει ρημάξει ,ενώ η Hopi δραπέτευσε και ζει με τους μυρμήγκι άτομα (μυρμήγκι τοτέμ) σε ένα υπόκοσμο, κάτω από το έδαφος.
Cuzco’s Temple of the Sun
(Cuzco’s-ο ναός του ήλιου.)
Οι Μαντάνς  στις βορειοδυτικές περιοχές, μερικοί από τους οποίους είχαν μπλε μάτια και μεταξένια μαλλιά, σχεδόν αφανίστηκαν από ευλογιά το 1830, με τους επιζώντες  βίαια να ενσωματώνονται στη Rickaree φυλή.Ο θρύλος τους συνδέθηκε με το μεγάλο κατακλυσμό.
Ancient tunnel in Ecuador.
(Αρχαίο τούνελ στο Εκουαδόρ.)
Είπαν ότι οι πρώτοι άνθρωποι  που βγήκαν από σήραγγες ήταν οι Histoppa ή οι "τατουάζ." Έχοντας εγκαταλείψει την ασφάλεια, πάρα πολύ σύντομα, θα χαθούν. Οι υπόλοιποι, οι οποίοι παρέμειναν κάτω, περίμεναν μέχρι ένα λαμπρό φως, διέλυσε το σκοτάδι στην επιφάνεια. Βρήκαν ότι η καταστροφή είχε τελειώσει, αλλά ο παραπάνω κόσμος ήταν ακατοίκητος. Κάθε άνοιξη οι Μαντάνς έκαναν ένα χορό για να γιορτάσουν την απελευθέρωσή τους από την πλημμύρα. "
Οι Απάτσι έχουν ένα μύθο ότι οι απομακρυσμένοι πρόγονοί τους ήρθαν από ένα μεγάλο νησί, στην ανατολική θάλασσα, όπου υπήρχαν μεγάλα κτίρια και λιμάνια για τα πλοία.Ο Πυροσβεστικός Δράκος προέκυψε,όταν οι πρόγονοί τους έπρεπε να καταφύγουν στο βουνό, μακριά προς το νότο. Αργότερα αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε τεράστιες και αρχαίες σήραγγες,  μέσω των οποίων περιπλανήθηκαν για χρόνια, ενώ μεταφέρουν τους σπόρους και τα φυτά φρούτων.
Αλλά είναι στο νότο, στην Κεντρική και Νότια Αμερική κυρίως,  οι ιστορίες των υπόγειων περασμάτων και σπήλαιων είναι η πιο διαδεδομένη. Μύθοι λένε ότι οι Votans, ήρθαν από την ανατολή, Οι Ατλάντιες σήραγγες τους ταξίδεψαν στην Κεντρική Αμερική, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Loltun caves - Interesting legends and stories that explain the origin of Yucatan caves and describe strange and grotesque beings dwelling in them, have been told and passed from generation to generation by the Mayan people.
(Σπήλαιο των Μάγια)
"Πριν από την εποχή του Μεγάλου Κατακλυσμού," λένε οι Zapotec, σοφοί του παλιού  Μεξικού, «ζούσαμε σε σπηλιές-πόλεις. Οι πρόγονοί μας βγήκαν από τις σπηλιές του Κάτω Κόσμου, όπου ήταν γεμάτες. Βγήκαν από τις φυλές, ο καθένας με επικεφαλή το πνεύμα του δικού του ζώου-τοτέμ. "
"Ο λαός μας ,εδώ και πολύ καιρό, ήρθε μέσα από θέσεις με σπηλαιώδη ανοίγματα," δήλωσε στους αναγνώστες ,ο quippos των Ίνκας.
 Tiahuanaco - There have been many historical figures (Incans and Spaniards) from the era of the Spanish Conquistadors that stated that the Incas kept a well guarded secret of underground tunnels criss-crossing Bolivia and Peru. They also attested that those ancient tunnels hundreds of miles long were built by unknown people many years before them!
(Tiahuanaco - Υπήρξαν πολλές ιστορικές προσωπικότητες (Iνκας και Ισπανοί) από την εποχή των Ισπανών κατακτητών που δήλωσαν ότι οι Ίνκας κράτησαν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό των υπόγειων σηράγγων που διασχίζουν τη Βολιβία και το Περού. Βεβαιώνεται επίσης ότι οι αρχαίες σήραγγες που είναι εκατοντάδες μίλια μακριά, χτίστηκαν από άγνωστους ανθρώπους πολλά χρόνια πριν!)
Είναι προς το νότο που έχουμε το μύθο του Chichomoztoc, την Πόλη των Σπηλαίων Επτά πόλεις ήταν, αλλά αυτή η πόλη δεν μπορεί να προσδιοριστεί οριστικά με οποιαδήποτε γνωστή πόλη ή καταστροφή. Και εκεί είναι οι μύθοι από διάφορες ερειπωμένες πόλεις - το Tiahuanaco,τη  Campeche, το Παλένκε και άλλες - είναι πολύ πιο εκτεταμένες  με υπόγεια,και βγήκαν στην επιφάνεια.
The underground tunnels of Chavin de Huàntar.
(Οι υπόγειες σήραγγες της Chavin de Huàntar.)
Στο δέκατο έκτο αιώνα στο Περού, ήρθε ο Don Francisco Pizarro και οι άπληστοι-παρανοϊκοί κατακτητές του.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MESSAGE TO EAGLE: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.