Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά σε Αμερικανική βάση υποβρυχίων.

Το Ρώσικο κατασκοπευτικό πλοίο, Βίκτορ Leonov, την Τετάρτη το πρωί εντοπίστηκε 40 μίλια  κοντά στις ΗΠΑ - και όχι μακριά από μια βάση υποβρυχίων του Ναυτικού, στο Κονέκτικατ, δήλωσε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ στο Fox News.

Το πλοίο είχε εντοπιστεί 30 μίλια νότια του Groton,στο Κονίκτεκατ., Αλλά παρέμεινε σε διεθνή ύδατα. Το εδαφικό όριο στις ΗΠΑ εκτείνεται στα 12 μίλια από την ακτή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ship Viktor Leonov
«Είμαστε ενήμεροι για την παρουσία του σκάφους", δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχη Valerie Henderson, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. «Δεν έχει μπει στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ. Σεβόμαστε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, που ασκείται από όλα τα έθνη, πέρα ​​από τη χωρική θάλασσα ενός παράκτιου κράτους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο."

Το πλοίο- κατάσκοπος είναι οπλισμένο με πυραύλους εδάφους-αέρος, αλλά η κύρια λειτουργία του είναι να υποκλέψει τις επικοινωνίες και να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την ικανότητα του σόναρ του Αμερικανικού Ναυτικού.
Το  Βίκτορ Leonov είχε ταξιδέψει  μέχρι την ανατολική ακτή. Το ρωσικό πλοίο- κατάσκοπος είχε δει για τελευταία φορά  την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, περίπου πριν από δύο χρόνια,  κοντά στην άλλη βάση υποβρυχίων των ΗΠΑ, στο Kings Bay, Ga. Τον Ιανουάριο του 2015, το πλοίο είχε πάει στην Αβάνα,στην Κούβα.
http://www.foxnews.com/us/2017/02/15/russian-spy-ship-spotted-30-miles-south-connecticut.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FOX NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.