Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Εχει ξυπνήσει το Δαχτυλίδι της Φωτιάς; Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Καλιφόρνια;

Υπάρχει κάτι που συμβαίνει σε σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Φαίνεται ότι πολλά ηφαίστεια ξυπνούν και ότι πολλά ρήγματα βρίσκονται σε κίνηση. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό είναι πρόδρομος σε μια εποχή παγετώνων. Αυτό είναι κάτι που διερευνούμε ενεργά σε αυτό το σημείο. Ανεξάρτητα από την απειλή μιας επικείμενης εποχής παγετώνων, ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πραγματική απειλή όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα και τη σχετική ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ας αρχίσουμε με τη Χαβάη.


Είναι χειρότερο από ό, τι σκεφτήκαμε.

Υπάρχουν προβλέψεις που δείχνουν 1.000 κύματα ποδιών που χτυπούν τις πρώτες ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Προς το συμφέρον να μην διακινδυνεύσουμε τον υπερβολικό πληθωρισμό της απειλής, επέλεξα αυτό το συντηρητικό βίντεο, επειδή είναι από τα πιο συντηρητικά όσον αφορά την επίδειξη της δυνητικής απειλής που θέτει το ηφαίστειο.Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια προσομοίωση υπολογιστή βασισμένη στη φυσική της κατολισθήσεως του Kilauea Flank Collapse και Τεράστιο Tσουνάμι. 
Τα τοπικά ύψη κύματος ξεπερνούν τα 300 μέτρα. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν στη Χαβάη περίπου κάθε 200.000 χρόνια και όσο πιο ευμετάβλητη είναι η κατάσταση, αυτά τα γεγονότα παραμένουν στο πεδίο της δυνατότητας. Προβολές όπως 200.000 χρόνια, δεν σημαίνει τίποτα, αν κάθεστε στο έτος 200.000.
Σε αυτό το σενάριο, όλα τα νησιά της Χαβάης κινδυνεύουν, καθώς γίνεται η μεγαλύτερη θαλάσσια κίνηση στον Ειρηνικό.

Η πόλη του Μεξικού θα μπορούσε να είναι επόμενη.

Η απειλή του ηφαιστείου Kiluea δεν είναι ένα μοναδικό γεγονός και δεν μπορεί να εξεταστεί μεμονωμένα. Πρόσφατα, ένας σεισμός μεγέθους 5,2 χτύπησε τις Φιλιππίνες, Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια κλήση ξυπνήματος για ολόκληρο το δαχτυλίδι της φωτιάς.
Μετά από τους δεκάδες πρόσφατους σεισμούς, αυτή η δραστηριότητα εξαπλώνεται κατά μήκος του δακτυλίου της φωτιάς. Υπό το φως των Φιλιππίνων και της Χαβάης, πολλοί φοβούνται ότι το "δαχτυλίδι της φωτιάς" ενεργοποιείται και θα πρέπει να ανησυχούν τόσο η Πόλη του Μεξικού όσο και η Καλιφόρνια. Ευτυχώς, για τις Φιλιππίνες. δεν ανιχνεύθηκε τσουνάμι.
Με την ηφαιστειακή εμπειρία της Χαβάης, οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα ότι η Καλιφόρνια θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καταστροφές και αυτό θα μπορούσε να είναι ο πολυαναμενόμενος "μεγάλος σεισμός".  

Οι γεωλογικές αποδείξεις αυξάνουν τις ανησυχίες για την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Καλιφόρνια

Το Παρατηρητήριο ηφαιστείων της Καλιφόρνια (CVO) δηλώνει ότι " 7 από τα 19 ηφαίστεια του κράτους  βρίσκονται σε σοβαρή απειλή, με τρία από αυτά να διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο επικείμενης έκρηξης". Η CVO δήλωσε επίσης ότι  αυτά τα ηφαίστεια της Καλιφόρνιας αποτελούν μεγαλύτερη απειλή  από τα ηφαίστεια της Χαβάης, επειδή είναι ηφαίστεια τα οποία είναι πιο καταστρεπτικά.
Ορισμένοι γεωλόγοι λένε ότι η γραμμή σφάλματος του Hayward Bay, η οποία διέρχεται από την πυκνοκατοικημένη περιοχή San Francisco Bay στην Καλιφόρνια,  είναι πιο επικίνδυνη από τον San Andres . 
Ο δρ Brian Hausback, γεωλόγος των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS: "Αν ένα από αυτά τα ηφαίστεια αποφασίσει να εκραγεί, θα πάρει την προσοχή του κόσμου.  Οι περιοχές αυτές έχουν μεγάλους πληθυσμούς, υποδομές όπως οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και υψηλό επίπεδο εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή, ...είναι πολύ πιθανό ότι ένα από αυτά θα εκραγεί στο εγγύς μέλλον. "

συμπέρασμα

 Υπάρχει κάτι που συμβαίνει σε σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα, ακόμη και μακριά από το θρυλικό δακτύλιο της φωτιάς. Το Yellowstone αρχίζει να εκπέμπει προειδοποιητικά σημάδια. Συνεχίζω να συγκεντρώνω δεδομένα και πιθανόν να ενημερώσω αυτό το άρθρο στο εγγύς μέλλον.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE COMMON SENSE SHOW : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου