Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Οι ισραηλινές δυνάμεις ετοιμάζονται για χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Γάζα;


isrel army


Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν   στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Ραμάλα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων maannews.com

Επίλεκτη  ισραηλινή Ταξιαρχία πραγματοποίησε ασκήσεις στην πόλη  Birzeit, ακριβώς έξω από  τα όρια της  Ραμάλα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα  Haaretz, αποκαλώντας την άσκηση  ως «προετοιμασία για μια πιθανή κλιμάκωση χερσαίων επιχειρήσεων ».
Οι ισραηλινές δυνάμεις ασχολούνται με μια ποικιλία πιθανών σεναρίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αντιμετώπισης  βίαιων μαζικών διαδηλώσεων, εξουδετέρωσης ελεύθερων σκοπευτών , με την  χρήση πραγματικών πυρών  από τα μέλη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.
Ενώ η εφημερίδα  Haaretz γράφει ότι  η άσκηση σχεδιάστηκε με πρόθεση να προκληθεί «σχετικά μικρή αναστάτωση στην ρουτίνα της παλαιστινιακής ζωής», η «άσκηση» όμως  «λοξοδρόμησε» στο σπίτι ενός φοιτητή κολεγίου του Πανεπιστημίου Birzeit, του οποίου το σπίτι ερευνήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο ίδιος συνελήφθη με τις πιτζάμες, από έναν Ισραηλινό στρατιώτη.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού  δεν είχε καμία άμεση πληροφόρηση σχετικά με την άσκηση αυτή , αλλά δήλωσε στο, πρακτορείο  Ma’an ότι θα εξετάσει τις πρόσφατες δραστηριότητες της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην περιοχή.
israel
Η πόλη Birzeit βρίσκεται στην περιοχή Α, που υπάγεται  υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι ισραηλινές δυνάμεις επανειλημμένα εισέρχονται  στην περιοχή Α, παρά την υποχρέωσή τους από την Συμφωνία του Όσλο να μην το πράξουν, όλο και πιο συχνά σε στρατιωτικές επιδρομές συλλαμβάνοντας σχεδόν κάθε βράδυ Παλαιστινίους.
Η Ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Yesh Din ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν αποδεκτή την πρακτική της χρησιμοποίησης κατοικημένων παλαιστινιακών περιοχών σε  ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις τουλάχιστον από το 2007.
Ο Νομικός Σύμβουλος των Παλαιστίνιων στην  Δυτική Όχθη ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2014, ότι οι  στρατιωτικές ασκήσεις «αυτού του τύπου» δεν επιτρέπεται  πλέον να πραγματοποιούνται σε παλαιστινιακά χωριά χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς τον άμαχο πληθυσμό.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,υπάρχουν πληροφορίες  που μιλούν περί επικείμενης επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην  Γάζα. Επίσης εδώ έχουμε μια ευθεία αντιπαράθεση  μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, η καλύτερα μεταξύ Μ.Ομπάμα και Νετανιάχου .  Πάντως οι παλαιστίνιοι κάποια στιγμή οφείλουν και αυτοί να αποκτήσουν την δική τους πατρίδα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου