Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αλλάζει το ασφαλιστικό: Αυξήσεις στα όρια ηλικίας από 2 έως 5 χρόνια.Σχέδιο αλλαγών από το υπουργείο Εργασίας.Τι θα ισχύσει για όσους έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ασφαλισμένοι που θα δουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αυξάνονται τα όρια ηλικίας και να προστίθενται από 2 ως 5 χρόνια εργασίας προκειμένουν να βγουν στη σύνταξη. Αλλάζει το ασφαλιστικό: Αυξήσεις στα όρια ηλικίας από 2 έως 5 χρόνια

Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου ηλικίας.

«Κλειδί» στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος εφαρμογής τους, που σε καμία περίπτωση δεν θα πάει πέραν του 2016, είτε νομοθετηθούν οι αλλαγές με το ασφαλιστικό του Σεπτεμβρίου που θέλει η κυβέρνηση είτε νωρίτερα όπως ζητούν οι δανειστές.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο τα όρια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από τα 50 αλλά και η έξοδος στα 58 με 35ετία.

Οι αλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες μέσα στα επόμενα 24ωρα.     http://www.protothema.gr/economy/article/463608/allazei-to-asfalistiko-auxiseis-sta-oria-ilikias-apo-2-eos-5-hronia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου