Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Πάτρα:Σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάδοβα ο 4χρονος Αλέξανδρος - Μετ΄εμποδίων το ταξίδι από τον Άραξο.

10.10 Η μεγάλη και πολύπλευρη κινητοποίηση που έγινε για τον 4χρονο Αλέξανδρο και με κέντρο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ήδη ο μικρός βρίσκεται σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάδοβα στην Ιταλία. Εκεί συνεχίζει τη νοσηλεία του μέχρι να βρεθεί μόσχευμα και να υποβληθεί σε επέμβαση. Το παιδί πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια, όπως και ο πατέρας του, ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η πρώτη επέμβαση για την τοποθέτηση "εξωτερικής καρδιάς" ώστε το παιδί να ταξιδέψει με ασφάλεια, έγινε επιτυχώς από ομάδα Ιταλών ιατρών που έφτασαν χθες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ΠΓΝΠ. Μετά την επέμβαση η κινητή μονάδα με το παιδί, τους γονείς, τους 4 Ιταλούς γιατρούς, τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος για μια ακόμα φορά επιδεικνύει μεγάλη προσφορά και διαρκή στήριξη σε ένα ακόμα παιδί που δίνει τη δική του μάχη, και τη νοσηλεύτρια κ. Σωτηροπούλου, που ακολούθησε εθελοντικά, έφτασαν στον Άραξο. Ωστόσο το πρώτο c- 130 παρουσίασε πρόβλημα και εστάλη δεύτερο προκειμένου να γίνει το ταξίδι.
Η επιβίβαση έγινε κανονικά αλλά το πρώτο αεροσκάφος δεν πέταξε. Η απογείωση με το δεύτερο έγινε από τον Άραξο γύρω στις 11 το βράδυ.
Επί ποδός σε όλη τη διάρκεια αυτής της "επιχείρησης ζωής" για τον 4χρονο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος , μεταξύ άλλων, χθες το απόγευμα μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους Ιταλούς γιατρούς στο αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ διαρκείς ήταν οι επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα χρειάστηκε να κάνει εκ νέου επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή ώστε να γίνει παρέμβαση προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το αεροδρόμιο της Βενετίας στο οποιο προσγειώθηκε το c-130, δεδομένου ότι λόγω της βλάβης, το ταξίδι από τον Άραξο καθυστέρησε να ξεκινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
22:53 Μετ’ εμποδίων το ταξίδι σωτηρίας προς την Ιταλία για τον μικρό Αλέξανδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος C-130 που είχε προγραμματιστεί να το μεταφέρει στη Βενετία επέστρεψε τελικά στον Άραξο λόγω τεχνικών θεμάτων.
Έτσι ο αρχηγός ΓΕΑ έδωσε εντολή να φθάσει άλλο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο για να εκτελέσει την πολυπόθητη αερομεταφορά.
20:43 Για την Ιταλία πετάει εδώ και λίγη ώρα ο 4χρονος Αλέξανδρος. Το C-130 στο οποίο επιβιβάστηκε απογειώθηκε από τον Άραξο με προορισμό την Βενετία και από εκεί οδικώς στο Νοσοκομείο της Πάντοβας προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει η σχετική επέμβαση καρδιάς.
18:25 Σε περίπου ένα τέταρτο αναχωρεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας η κινητή μονάδα που ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο θα μεταφέρει τον 4χρονο Αλέξανδρο στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, εκτός από τους Ιταλούς γιατρούς τον Αλέξανδρο θα συνοδεύσουν εθελοντικά στο ταξίδι του ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ηλιάδης και η κυρία Σωτηροπούλου (νοσηλεύτρια).
Τους Ιταλούς γιατρούς μεταφέρει στο αεροδρόμιο του Αράξου ο Διοικητής του ΠΠΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος. Υπολογίζεται ότι η αποστολή θα αναχωρήσει με αεροσκάφος C-130, για τη Βενετία και από εκεί, οδικώς θα φθάσουν στην Πάντοβα όπου και θα γίνει η τελική επέμβαση στον 4χρονο Αλέξανδρο.
17:33 Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η πρώτη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο 4χρονος Αλέξανδρος.
Οι ειδικοί γιατροί που ήρθαν από την Ιταλία κατάφεραν να τον διασυνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, γεγονός που ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την μεταφορά του στο καρδιοχειρουργικό κέντρο της Πάντοβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αεροδιακομιδή του αναμένεται να γίνει στις 7:00 το απόγευμα από τον Άραξο με το αεροσκάφος C-130.
14.00 Στο νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονται αυτή την ώρα οι τέσσερις Ιταλοί γιατροί (3 άνδρες και 1 γυναίκα)οι οποίοι εξετάζουν τον μικρό Αλέξανδρο, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στην επέμβαση και να του τοποθετήσουν εξωτερική καρδιά. Ο σχεδιασμός προβλέπει αν όλα πάνε καλά το παιδί στη συνέχεια , μέσα στην ημέρα, να μεταφερθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Πάδοβα προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει η σχετική επέμβαση καρδιάς. Ο 4χρονος θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο με κινητή μονάδα - ασθενοφόρο, μέχρι το αεροδρόμιο του Αράξου, όπου το όχημα με τον μικρό και τους Ιταλούς κι Έλληνες γιατρούς θα μπει σε c- 130 για να φτάσει στη Βενετία κι εκεί οδικώς να συνεχίσει μέχρι την Πάδοβα.
11.55 Στον Άραξο έφτασαν λίγο νωρίτερα οι Ιταλοί γιατροί με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Ιταλία, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση. Η ομάδα των επιστημόνων βρίσκεται καθ΄οδόν για το Νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να τοποθετήσουν στον 4χρονο Αλέξανδρο "εξωτερική καρδιά".
09.40 Μία κινητοποίηση μεγάλη και σημαντική που σκοπό έχει να σώσει τον 4χρονο Αλέξανδρο από την Πρέβεζα, ο οποίος πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Σήμερα και συγκεκριμένα γύρω στις 10.30 το πρωί ομάδα συνολικά 4 ιταλών γιατρών, ανάμεσα στους οποίους ο προϊστάμενος της καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Πάδοβα προσγειώνονται με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Ιταλία, στο αεροδρόμιο του Αράξου. Από εκεί με το αυτοκίνητο του Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπου Μπονάνου θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όπου θα τοποθετήσουν στον Αλέξανδρο εξωτερική καρδιά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μετά την επέμβαση, στη διάρκεια της ημέρας το παιδί με ειδική κινητή μονάδα - ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μαζί με τους Ιταλούς γιατρούς αλλά και τον Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη θα μεταφερθούν στ αεροδρόμιο του Αράξου και εκεί η κινητή μονάδα θα επιβιβαστεί σε c-130 προκειμένου να φτάσει στην Βεβετία. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζει οδικώς μέχρι την Πάδοβα.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του ΠΝΓΠΧαράλαμπος Μπονάνος όπως ενημερώθηκε πρώτη φορά γίνεται πανελλαδικά τέτοιου τύπου αεροδιακομιδή. "Είμαστε όλοι συντονισμένοι και πραγματικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάνε όλα καλά για τον μικρό Αλέξανδρο" αναφέρει ο Διοικητής.
Την ίδια ώρα η οικογένεια του παιδιού ζει ώρες αγωνίας, αλλά και νιώθει ευγνωμοσύνη για το ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό τη διοίκηση του ΠΓΝΠ και τους υπόλοιπους φορεί που έχουν κινητοποιηθεί και συντονιστεί ώστε να μεταφερθεί το παιδί τους ασφαλώς στην Πάδοβα, προκειμένου να βρει μόσχευμα και να υποβληθεί στην ανάλογη επέμβαση. Ο πατέρας του παιδιού είπε ότι ήταν τελικά τυχεροί που το παιδί νοσηλεύτηκε στο Ρίο.
ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αλλάζουν τα σχέδια για τον 4χρονο Αλέξανδρο που νοσηλεύται στη ΜΕΘ του Ρίου. Αύριο το πρωί το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα μεταφέρει στην Ελλάδα ομάδα Ιταλών γιατρών η οποία θα τοποθετήσει στον 4χρονο Αλέξανδρ,ο που πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια ένα μηχάνημα, σαν εξωτερική καρδιά, για να μην υπάρχει κίνδυνος κατά τη μεταφορά του παιδιού. Η επέμβαση θα γίνει στο νοσοκομείο του Ρίου.
Μετά, η ομάδα των Ιταλών γιατρών μαζί με το παιδί και με δύο γιατρούς του Ρίου και δύο νοσηελυτες (ο ένας γιατρός θα είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης) θα αναχωρήσει από Άραξο με C 130 για Ιταλία.
Θα φτάσουν αεροπορικως μέχρι Βενετία και τελικός προορισμός θα είναι η Πάδοβα στο νοσοκομείο της οποίας θα νοσηλευτεί το παιδί προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη μετακομιδή του 4χρονου Αλέξανδρου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ο μικρός ασθενής θα μεταφερθεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και η αναχώρηση αναμένεται να έχει γίνει μέχρι το απόγευμα.
Τον Αλέξανδρο θα συνοδεύουν τρεις γιατροί και δυο νοσηλευτές.
Τα έξοδα τα οποία προβλέπονται υπέρογκα θα καλυφθούν από τον ΕΟΠΥΥ καθώς ο μικρός είναι ασφαλισμένος.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Επί ποδός βρίσκονται γιατροί και διοίκηση του ΠΓΝΠ για τη μεταφορά ενός 4χρονου αγοριού από την Πρέβεζα, σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με διαττατική μυοκαρδιοπάθεια και το απόγευμα θα επιχειρηθεί η μεταφορά του με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, υπόθεση όχι εύκολη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το παιδί, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος. Το αγόρι υποστηρίζεται μηχανικά και για τη μεταφορά του απαιτούνται 3 γιατροί και 2 νοσηλευτές.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπονάνος τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή τα αντανακλαστικά των οποίων ήταν άμεσα, όπως επισημαίνει ο Διοικητής.
Η ιστορία του έχει συγκινήσει, καθώς ο μικρός δεν είναι ο μοναδικός στην οικογένεια που πάσχει από αυτή την ασθένεια. Την ίδια αντιμετωπίζε και ο πατέρας του, ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Από την στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίου οι γιατροί με επεικεφαλής των διευθυντή της Ανδρέα Ηλιάδη, άρχισαν τις προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή, αναζητώντας παράλληλα ένα μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα μπορούσε να τον δεχτεί μέχρι να βρεθεί μόσχευμα.
Οι γιατροί και το προσωπικό της ΜΕΘ , της οποίας προΐσταται ο κ. Ηλιάδης "αυτός ο υπέροχος άνθρωπος και γιατρός που τιμά την άσπρη μπλούζα, όλοι είμαστε επάνω από αυτό το παιδί" σχολιάζει ο κ. Μπονάνος.          http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/323558

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου