Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

H ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε στην τρίτη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια (NSS), ότι η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει την ικανότητα για την πυρηνική ασφάλεια, και θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην οικοδόμηση του διεθνούς συστήματος πυρηνικής ασφάλειας και στην υποστήριξη της παγκόσμιας συνεργασίας. Xi says China strengthens its nuclear security system
Σε ομιλία του στη σύνοδο κορυφής στη Χάγη τη Δευτέρα, ο Xi δήλωσε ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας έδωσε νέα ώθηση στην πρόοδο της ανθρωπότητας, αλλά η ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις διάφορες προκλήσεις της πυρηνικής ασφάλειας, και να διασφαλίσει την ασφάλεια των πυρηνικών υλικών και εγκαταστάσεων.

Ενώ παράλληλα θα δίνει λεπτομέρειες για την προσέγγιση της Κίνας για την προώθηση της πυρηνικής ασφάλειας, είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να δώσει "ίση έμφαση" στην ανάπτυξη και την ασφάλεια, και την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στην αρχή της ασφάλειας.http://www.chinadaily.com.cn/world/2014xivisiteu/2014-03/25/content_17378113.htm ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Ο Πρόεδρος της Κίνας ,Xi Jinping, τη Δευτέρα έγινε ο πρώτος κινέζος ηγέτης που επισκέφτηκε -την έδρα των  28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τις Βρυξέλλες.
Ο Xi θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ για να συζητήσουν τους στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και των διπλωματικών τους σχέσεων. President Xi in first visit to European Union
Η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Κίνας, ενώ η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της Ευρώπης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης αξίζουν πάνω από € 1.000.000.000 (1370 εκατομμύρια δολάρια) την ημέρα.
Ο Xi συναντήθηκε με τον Χοσέ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ), Martin Schulz, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - και συναντήθηκε, επίσης, με τον κ. Herman Van Rompuy, ο οποίος προεδρεύει των συνεδριάσεων των 28 εθνικών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Xi είναι στο Βέλγιο, ως μέρος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής περιοδείας που ξεκίνησε στη Γαλλία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.   http://www.chinadaily.com.cn/world/2014xivisiteu/2014-03/31/content_17393671.htm    LISSE, Κάτω Χώρες - Ο Πρόεδρος Xi Jinping συναντήθηκε με τον Ολλανδό βασιλιά Willem-Alexander και πάλι την Κυριακή, λέγοντας ότι η επίσκεψή του στις Κάτω Χώρες είναι επιτυχής και ότι είναι απολύτως βέβαιος για το μέλλον των διμερών σχέσεων. President Xi says visit to Netherlands complete success
Μετά τη συνάντηση στο Άμστερνταμ το Σάββατο,ο Xi και ο βασιλιάς Willem-Alexander την Κυριακή αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις εμπειρίες της διακυβέρνησης στο Κάστρο Keukenhof.
Ο Xi είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την έμφαση της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης ,για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, τη βαθιά φιλία των ολλανδών ανθρώπων με τους Κινέζους, και την ισχυρή βούληση των δύο πλευρών για την ενίσχυση της συνεργασίας.
«Έχουμε ανακοινώσει τη δημιουργία μιας ανοικτής και πραγματιστικής συνεργασίας για την ολοκληρωμένη συνεργασία, η οποία θα δώσει ένα νέο χαρακτηριστικό στοιχείο των διμερών σχέσεων", δήλωσε ο Xi, σημειώνοντας οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια σειρά εγγράφων συνεργασίας." ΠΑΡΙΣΙ - Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο της Γερουσίας Jean-Pierre Bel την Πέμπτη.

Πριν από πέντε δεκαετίες, χάρη στην εξαιρετική στρατηγική σκέψη και πολιτικό θάρρος των ηγετών τους, η Κίνα και η Γαλλία κατέληξαν την ιστορική απόφαση να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις, είπε ο Xi .
Σημειώνοντας ότι η φιλία μεταξύ των λαών, τη πρακτική συνεργασία και την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων,ο Xi είπε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν το πνεύμα της καινοτομίας και να εντείνουν τη συνεργασία, έτσι ώστε η σχέση τους να μπορεί να αντέξει τις διάφορες αλλαγές και δοκιμές, σε όφελος των λαών τους, και να κάνουν μεγαλύτερη συμβολή για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.
Μιλώντας για τις διεθνείς υποθέσεις, είπε ότι η πόλωση, η οικονομική παγκοσμιοποίηση, η πολιτισμική ποικιλομορφία και ο εκδημοκρατισμός των διεθνών σχέσεων είναι  εξ ορισμού τάσεις των καιρών. Chinese president meets French Senate leader
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για τη φιλική πολιτική της Κίνας,που αγκαλιάζεται από την Bel και τη Γαλλική Γερουσία, και εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι Γάλλοι Γερουσιαστές θα υποστηρίξουν ενεργά την Κινεζό-Γαλλική συνεργασία.
Από την πλευρά του, δήλωσε ότι η  Bel, ότι ο Xi έρχεται σε μια εποχή που σηματοδοτεί την 50η επέτειο από την ίδρυση των διμερών διπλωματικών σχέσεων, και φέρει ιδιαίτερη ιστορική σημασία.  http://www.chinadaily.com.cn/world/2014xivisiteu/2014-03/28/content_17385865.htm   Ντίσελντορφ, Γερμανία - Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping ,τόνισε εδώ το Σάββατο ότι οι προσπάθειες της Κίνας  για να εμβαθύνουν τη μεταρρύθμιση συνολικά και το περαιτέρω άνοιγμα φέρνει τεράστιες ευκαιρίες για διμερή συνεργασία. Xi urges German entrepreneurs to seize 'China opportunities'
Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου που είπε ότι "πιστεύει ότι με τα χέρια ενωμένα και την ειλικρινή συνεργασία, η Κίνα και η Γερμανία θα είναι σε θέση να επιτύχουν τα όνειρά τους", στην ομιλία του προς τους επιχειρηματίες των δύο χωρών.
Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και οι έλικες  των σχέσεων Κίνας-Γερμανίας,είπε ο Xi , προσθέτοντας την εμβάθυνση της συνεργασίας στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό τομέα ,που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του,στην εν εξελίξει επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία. http://www.chinadaily.com.cn/world/2014xivisiteu/2014-03/30/content_17390255.htm  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ CHINA DAILY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου