Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.

Μια ευρεία ομάδα ραβίνων από το Εθνικό θρησκευτικό στρατόπεδο έχουν γράψει μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου,που υποστηρίζει την ανέγερση συναγωγής στο Όρος του Ναού, στον ιερότερο χώρο του Ιουδαϊσμού. Temple Mount
Temple Mount
Μεταξύ των ραβίνων είναι εκείνοι που θεωρούνται θρησκευτικά «συντηρητικοί» και οι οποίοι έχουν αποφύγει τη δημοσιοποίηση προσκλήσεων για προσευχές στο Όρος του Ναού μέχρι τώρα ανάμεσά τους ο ραβίνος Shmuel Eliyahu - καθώς και εκείνοι που θεωρούνται πιο «φιλελεύθεροι», συμπεριλαμβανομένου του Ραβίνου Shlomo Riskin, ο Ραβίνος She'ar Yashuv-Cohen, ο Ραβίνος Menachem Borstein, και ο ραβίνος Daniel Shilo. Πολλοί από τους τελευταίους έχουν  αποφύγει να κάνουν έκκληση για προσευχές επί του Όρους.
Επίσης, η υπογραφή της επιστολής ήταν από εξέχουσα  θρησκευτικά Σιωνιστικά στοιχεία όπως οι Ραβίνοι Dov Lior, Eliyahu Zinni, και ο ραβίνος Haim Cohen.
Η επιστολή υπεγράφη επίσης από πολλούς καθηγητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες! Συγγράφτηκε και παραδίδεται από τον οργανισμό Amutat Yishai, ο οποίος υποστηρίζει την οικοδόμηση Συναγωγής, στην περιοχή του Όρους του Ναού καθώς πολλοί ραβίνοι συμφωνούν ότι οι Εβραίοι επιτρέπεται να ανεβούν μέχρι εκεί.
Ενώ ένα μεγάλο μέρος του Όρους του Ναού είναι εκτός ορίων για τους Εβραίους σήμερα, λόγω ζητημάτων που αφορούν την τελετουργική ακαθαρσία, πολλοί ραβίνοι συμφωνούν με την εκτίμηση των ιστορικών πως ορισμένες περιοχές του Όρους δεν περιλαμβάνονται στα όρια της περιοχής του Ιερού Ναού, και ως εκ τούτου, πρέπει να επιτρέπεται στους Εβραίους να το επισκεφθεί, ακόμη και σε μια κατάσταση με τελετουργική ακαθαρσία .
Οι Εβραίοι που επισκέπτονται το Όρος σήμερα επιχείρησαν μόνο σε αυτές τις περιοχές, καθώς η επιστολή τάσσεται υπέρ της οικοδόμησης μιας δομής στην περιοχή αυτή, όπου οι Εβραίοι μπορούν να προσεύχονται.
Ο Αρχηγός Rabbinate, καθώς και οι περισσότεροι hareidi ραβίνοι, είναι αντίθετοι να σκαρφαλώσουν στο βουνό συνολικά, από φόβο ότι όσοι ανεβαίνουν θα τεθούν κατά λάθος στις απαγορευμένες περιοχές.
«Το Όρος του Ναού είναι ένα μοναδικό μέρος για την προσευχή», ανέφερε η επιστολή. "Ως πρωθυπουργός, σας ζητάμε να κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο,για να θεσπιστεί ένα μέρος  προσευχής για τους Εβραίους στο Όρος του Ναού, με αξιοσέβαστο και ειρηνικό τρόπο, που θα τιμήσει τον ιερό χώρο που όλοι επιθυμούμε». Η σφοδρότατη αντίσταση στην πρόταση κατά το παρελθόν έχει έρθει από τις  μουσουλμανικές αρχές και  τις ισλαμιστικές ομάδες, κυρίως την αρχή της Ισλαμικής Waqf , η οποία διαχειρίζεται την περιοχή. Οι Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές προκηρύσσουν τακτικά απειλές εναντίον των εβραϊκών επισκέψεων στο Όρος, και οι Εβραίοι απαγορεύεται να προσεύχονται στο ιερότερο χώρο τους από τις αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί η προσβολή στις μουσουλμανικές ευαισθησίες στο συγκρότημα Al Aqsa Mosque(Τζαμί Αλ-Ακσα ή Τέμενος του Ομάρ).
Στα τέλη του περασμένου έτους ένα νομοσχέδιο κατατέθηκε που πιέζει για ίσα δικαιώματα προσευχής για τους Εβραίους στο Όρος του Ναού - πυροδοτώντας την οργή από τους μουσουλμάνους Βουλευτές.       http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179055   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου