Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ισραήλ προς Τουρκία: "Μην εισβάλετε στην Συρία γιατί θα χτυπήσουν με βαλλιστικά όπλα την Άγκυρα".


"Να αποφύγει η Τουρκία οποιαδήποτε σκέψη εισβολής στην Συρία γιατί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ δεν θα διστάσει να πλήξει ακόμα και την Άγκυρα με πυραύλους Scud-C καθώς η τουρκική πρωτεύουσα είναι εντός του βεληνεκούς τους", ενημέρωσε το Ισραήλ την τουρκική κυβέρνηση με ειδικό απεσταλμένο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
 
Την ίδια στιγμή προτείνει συνεργασία στην Τουρκια για την απο κοινού ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο .
 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού David Meidan , προειδοποίησε  τις τουρκικές αρχές περί σοβαρότατων και επικίνδυνων συνεπειών μιας  τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία .
 
Σύμφωνα με  πληροφορίες , ο David Meidan , δήλωσε στον Τούρκο  επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ  Hakan Fidan ότι το συριακό καθεστώς θα απαντήσει σίγουρα με μια σκληρή απάντηση σε μια τέτοια πράξη . 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής κυβέρνησης, "η Συρία μπορεί να εκτοξεύσει αριθμό πυραύλων  (SCUD-C )   στην τουρκική επικράτεια , συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Άγκυρας", ανέφερε ο ισραηλινός  ραδιοφωνικός σταθμός " Kol Yisrael " .
 
Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Μαρτίου  2014, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά την πρόσφατη επίσκεψή  στην Άγκυρα του ειδικού απεσταλμένου  του  ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ντέιβιντ Meidan . Σύμφωνα με αυτές  τις πληροφορίες ,ο Meidan συναντήθηκε με τον Hakan Fidan  με σκοπό την ομαλοποίηση των σχέσεις.
 
Ειδικότερα , τα  δύο μέρη συζήτησαν την πρόταση για μια επίσκεψη στο Ισραήλ του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , καθώς και την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας , συμπεριλαμβανομένης της από κοινού ανάπτυξης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου