Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Έκθεση: Η Χεζμπολάχ δίνει «Έξωση » στην Χαμάς , από το Λίβανο.

          Ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο, Ali Barakha, ενημερώθηκε από τη Χεζμπολάχ ότι ο λαός του δεν ήταν πλέον ευπρόσδεκτος στη χώρα, και ότι μέλη της Χαμάς θα πρέπει να εκκενώσουν άμεσα τη χώρα, το Ισραηλινό  Ράδιο αναφέρθηκε την Πέμπτη. Το μήνυμα εγείρει την πιθανότητα ότι οι δύο ομάδες ισλαμιστών θα μπορούσαν να καταλήξουν να  ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο Λίβανο, όπως καθένας, για την επιρροή με τους αντίδικους στη στη Συρία, σύμφωνα με τους αναλυτές.
          Οι Αντάρτες της Συρίας έχουν λάβει βοήθεια από την σουνιτική προσανατολισμένη τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, ενώ η σιιτική συνδεδεμένη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ έχει βοηθήσει τις δυνάμεις του Πρόεδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στο συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
    Village in southern Lebanon
Village in southern Lebanon
      Η Χεζμπολάχ είναι η υποβοήθηση του Άσαντ ως εντολοδόχος του Ιράν, ο κύριος χρηματοδότης της Συρίας , ενώ οι αντάρτες της Συρίας, που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Άσαντ, έχουν μετατραπεί σε σουνιτικές μουσουλμανικές ομάδες στη Μέση Ανατολή για βοήθεια. Η Σαουδική Αραβία είναι σουνίτες και φοβάται επέκταση της κυριαρχίας του Ιράν. Ο Άσαντ  είναι μέλος του Αλαουιτών,που θεωρείται αιρετική  τόσο από τους Σουνίτες όσο και από τους  Σιίτες Μουσουλμάνους.
          Πρόσφατες εκθέσεις αναφέρουν ότι εκατοντάδες τρομοκράτες της Χεζμπολάχ έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές μάχες στα Συρίο-Λιβανικά  σύνορα, καθώς οι μονάδες του συριακού στρατού και των τρομοκρατών αγωνίστηκαν με τους αντάρτες της Συρίας για τον έλεγχο της περιοχής. Πολλοί από τους θανάτους σημειώθηκαν στην Συρίο-Λιβανική συνοριακή πόλη της Al-Quşayr, μια πόλη με πάνω από 40.000 κατοίκους, η ​​οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει μετατραπεί σε  επικίνδυνη ζώνη πολέμου. Δεν είναι γνωστό πόσοι τρομοκράτες της Χαμάς πολέμησαν σε αυτές τις μάχες, αλλά πιστεύεται ότι είναι ένας σημαντικός αριθμός ,από τους αναλυτές, καθώς και οι δύο αντάρτες όσο και η Συρία, ο στρατός τοποθέτησε μια μεγάλη σημασία στη μάχη.
           Εκθέσεις της Χαμάς για την "έξωση" της Χεζμπολάχ, εμφανίστηκε στον αραβικό Τύπο την Πέμπτη, με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από αντάρτες της Συρίας,το  Ισραηλινό Ράδιο ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν είχε υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της ιστορίας.
Σε ξεχωριστή συνέντευξη την Πέμπτη,ο  Barakha αρνήθηκε την ιστορία, λέγοντας ότι η Χαμάς και η Χεζμπολάχ συνεργάζονται προς όφελος του Λιβάνου.                 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168466   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου