Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πυρκαγιά ξέσπασε σε επαρχία στο Αιγαίο , σταματά την κυκλοφορία στην διεπαρχιακή οδό.

       Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Sabuncubeli της Manisa γύρω στις 2:30 μ.μ. σήμερα, σταματώντας την κυκλοφορία στο διεπαρχιακό δρόμο μεταξύ των επαρχιών του Αιγαίου της Σμύρνης και της Manisa.

      Η φωτιά εξαπλώθηκε στο πευκοδάσος στην περιοχή λόγω των ισχυρών νοτιοδυτικών άνεμων, οι οποίοι  έχουν φτάσει σε ταχύτητες έως 40 χιλιόμετρα ανά ώρα.

       Η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο ακόμη και οι περιφερειακές ομάδες και το  Τμήμα Δασών αγωνίζονται να σβήσουν τη φωτιά, παρά τον ισχυρό άνεμο και τη χαμηλή υγρασία που ενισχύει τη φωτιά.
A forest fire broke out in the Sabuncubeli region of Manisa around 2:30 p.m. May 29. DHA photo
A forest fire broke out in the Sabuncubeli region of Manisa around 2:30 p.m. May 29. DHA photo

        Η φωτιά έχει εξαπλωθεί και στις δύο πλευρές του δρόμου.

         Ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς λόγω των ανέμων.

           Το Μποντρούμ επίσης έχει πληγεί από την πυρκαγιά

          Βαρύς άνεμος προκάλεσε, επίσης, τις δασικές πυρκαγιές σε έξι διαφορετικές θέσεις στην τουριστική περιοχή της Αλικαρνασσού του Αιγαίου,στην επαρχία Mούγκλα.

         Πολλά σκάφη στην Αλικαρνασσό, που πιάστηκαν από την καταιγίδα στη θάλασσα, απέφυγαν το ναυάγιο.            http://www.hurriyetdailynews.com/fire-erupts-in-aegean-province-halts-interprovincial-traffic.aspx?pageID=238&nID=47847&NewsCatID=341             ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου