Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Kέρι:Oι Ρωσικές παραδόσεις S-300 «αποσταθεροποιούν» τη Συρία.

          TEL AVIV, May 23 (RIA Novosti) - Η πώληση από τη Ρωσία με S-300 συστήματα αεράμυνας στη Συρία θα ήταν «αποσταθεροποιητικό» για την περιοχή,δήλωσε ο Υφυπουργός Τζον Κέρι την Πέμπτη.
          Οι "Πυραύλοι S-300 που προέρχονται από τη Ρωσία, ή από άλλες χώρες,όπως οι ιρανικοί πυραύλοι, αποσταθεροποιούν την περιοχή", δήλωσε ο Κέρι. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί, όχι μόνο για την υπεράσπιση του Ισραήλ, αλλά οι ανησυχίες της για την περιοχή ,την αναγκάζουν να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό."
                 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ρωσία θα τιμήσει την συμφωνία με τη Συρία για να την προμηθεύσει με συστήματα S-300 αεράμυνας.
          "Εκείνοι που δεν σχεδιάζουν τις επιθετικές ενέργειες εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους δεν έχουν τίποτα για να ανησυχούν, γιατί τα μέσα αεράμυνας - και αυτό είναι σαφές από το όνομα - είναι ένα καθαρά αμυντικό σύστημα που απαιτείται για να αποκρούσει τις επιθέσεις του αέρα", είπε ο Λαβρόφ.
          Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία υπεγράφη πριν το Ισραήλ με αεροπλάνα, βομβαρδίσει στόχους στη Συρία νωρίτερα αυτό το μήνα.
   S-300 Missile System             Οι S-300 αναγνωρίζονται ευρέως από τους αναλυτές άμυνας ως ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο. Οι S-300 "θα παρέχουν κάλυψη ενός μεγάλου μέρους του βόρειου και κεντρικού Ισραήλ, εάν αναπτυχθούν στα νότια δυτικά της Συρίας, για άλλους στόχους από εκείνους σε χαμηλό υψόμετρο,"Ο Douglas Barrie, αναλυτής πολέμου αέρα, με έδρα το Λονδίνο,από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, είπε στην RIA Novosti νωρίτερα αυτό το μήνα.
            Η πώληση των ρωσικών όπλων στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, έχει μια πηγή διμερούς έντασης μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, με αξιωματούχους των ΗΠΑ να κατηγορούν τη Ρωσία ότι εξοπλίζει το καθεστώς του Άσαντ.Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι σκοτώνει τους πολίτες του στον μαινόμενο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.             http://en.rian.ru/russia/20130523/181310363/Russian-S-300-Deliveries-to-Syria-Destabilizing---Kerry.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου