Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Σοβαρή κλιμάκωση: “H Πολωνία θα επιτεθεί στην Λευκορωσία” λένε οι Ρώσοι – Τρεις Μεραρχίες έλαβαν επιθετική διάταξη – Αναδιάταξη Αεροπορίας & αερομεταφερόμενων μονάδων.

 Ολοκληρώθηκαν οι πολεμικές προετοιμασίες – Ποιο είναι το σχέδιο της Βαρσοβίας.Κλιμακώνεται διαρκώς η κατάσταση μεταξύ Πολωνίας και Ρωσίας, γεγονός που δείχνει πως είμαστε στο προοίμιο μιας δεύτερης μεγάλης πολεμικής κρίσης στην περιοχή.

Για πρώτη φορά σήμερα, ρωσικά ΜΜΕ που απηχούν τις θέσεις του Κρεμλίνου κάνουν λόγο για “ετοιμότητα στρατηγικής επιθετικής επιχείρησης” των Πολωνών.

Οι Ρώσοι χαρτογραφούν τις κινήσεις του πολωνικού Στρατού και την διάταξη του τονίζοντας πως τρεις Μεραρχίες τους έχουν λάβει επιθετική διάταξη με στόχο την Λευκορωσία.

Οι Πολωνοί είναι έτοιμοι για στρατηγική επιθετική επιχείρηση!

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

10.000 στρατιώτες μεταφέρονται στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak.

Ας δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της Πολωνίας και για ποιο σκοπό σχηματίζεται μια τόσο μεγάλη στρατιωτική δύναμη κοντά στη Λευκορωσία.

Όλα δείχνουν ότι η Πολωνία προετοιμάζεται για στρατηγική επιθετική επιχείρηση στη Λευκορωσική κατεύθυνση.

Από το 2021, υπό την κάλυψη της «μεταναστευτικής κρίσης», η πρόσβαση στη συνοριακή ζώνη έχει περιοριστεί στα σύνορα της Λευκορωσίας. Μετά άρχισε να μετακινείται διαρκώς Στρατός για να αναπτυχθούν στη συνέχεια κέντρα επικοινωνίας πεδίου και θέσεις διοίκησης.

Ταυτόχρονα, η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία στρατού 300.000 ατόμων και ξεκίνησε μια «κρυφή κινητοποίηση», χάρη στην οποία ολοκλήρωσε τις αναδιατάξεις και μετέφερε νεοσύστατες μονάδες σε εμπόλεμες πολιτείες.

Αργότερα, υπό το πρόσχημα μεγάλων ασκήσεων (” Defender of Europe”, “Anaconda” και “Bear”), τους παρασχέθηκαν επιπλέον όπλα, στρατιωτικός εξοπλισμός και υλικό. Οι νεοσύστατες μονάδες υποβλήθηκαν σε πολεμικό συντονισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την πιστοποίησή τους (έλεγχος της ετοιμότητάς τους να εκτελέσουν εργασίες για τον σκοπό που προορίζονται).

Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες, η 12η μηχανοποιημένη και η 11η μεραρχία αρμάτων μάχης μεταφέρθηκαν από τα γερμανικά σύνορα στην περιοχή Bialystok και Biala Podlaska.

Και στα τέλη Ιουλίου, οι προηγμένες θέσεις διοίκησης και τα κέντρα επικοινωνίας πεδίου αναπτύχθηκαν κοντά σε αυτές τις πόλεις.

Με τη σειρά της, η 18η Μεραρχία αναπτύχθηκε επειγόντως από το Rzeszow στην περιοχή Bielsk-Podlyaska.

Έτσι, η Πολωνία στα σύνορα με τη Λευκορωσία στη γραμμή Grodno-Brest ανέπτυξε ταυτόχρονα τρεις Μεραρχίες πλήρως στελεχωμένες σύμφωνα με το πολωνικό δόγμα εν καιρώ πολέμου.

Για να γίνει κατανοητό, τρία Μεραρχίες είναι 15 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό, εκατοντάδες άρματα μάχης, συστήματα πυροβολικού και πυραύλων, αρκετές χιλιάδες στρατιωτικά και ειδικά οχήματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για την επιτυχία του πρώτου κλιμακίου κρούσης κατά τη διάρκεια επιθετικής επιχείρησης απαιτείται η ύπαρξη μεγάλων εφεδρειών. Γι αυτό ακριβώς μιλούσε ο υπουργός Blaschak.

Επιπλέον / ένας άλλος δείκτης της προετοιμασίας της Πολωνίας για επίθεση κατά της Λευκορωσίας είναι η αναδιάταξη της στρατιωτικής αεροπορίας και των αερομεταφερόμενων μονάδων στα σύνορα της Λευκορωσίας.

Έτσι, αναλύοντας τις προετοιμασίες που πραγματοποιήθηκαν από τη Βαρσοβία, μπορεί να υποτεθεί με μεγάλη πιθανότητα ότι τα περισσότερα μέτρα για τη στρατηγική ανάπτυξη του Πολωνικού Στρατού στα σύνορα με τη Λευκορωσία έχουν ολοκληρωθεί.

Με βάση αυτό, οι ενέργειες της πολωνικής ομάδας μπορούν να είναι της ακόλουθης φύσης, οι οποίες μπορούν να χωριστούν σε τρεις τομείς:

► Στο Grodno – η 12η Μεραρχία, που προστατεύει το Grodno από νότια, θα προσπαθήσει να φτάσει στη γραμμή Shchuchin.

► Στο Volkovysk – η 18th Μεραρχία χτυπά προς την κατεύθυνση του Baranovichi.

► Στη Μπρεστ – η 11η τεθωρακισμένη Μεραρχία προχωρά προς την κατεύθυνση του Ivatsevichi.

Ταυτόχρονα, η 6η αερομεταφερόμενη και η 25η ταξιαρχία εφόδου καταλαμβάνουν και κρατούν τα αεροδρόμια σε Μπερέζα και Προζάνι.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι οι ενέργειες της 12ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας και της 11ης Μεραρχίας Πάντσερ αποσκοπούν στην κάλυψη των βόρειων και νότιων πλευρών της 18ης Μεραρχίας, η οποία, ως ο ισχυρότερος σχηματισμός, θα δώσει το κύριο χτύπημα.

Επιπλέον, από το έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, η επίθεση των πολωνικών δυνάμεων μπορεί να υποστηριχθεί από σχηματισμούς μισθοφόρων και τους μαχητές της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Ο απώτερος στόχος των πολωνικών στρατευμάτων είναι να φτάσουν στη γραμμή Lida-Baranovichi-Pinsk.

“Συνοψίζοντας, θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι Πολωνοί έχουν σχεδόν τα πάντα έτοιμα για επίθεση κατά της Λευκορωσίας. Η πρόφαση μπορεί να είναι τόσο ένα συνοριακό επεισόδιο όσο και μια πολιτική απόφαση του κυβερνώντος κόμματος PiS με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας στην Πολωνία” καταλήγουν οι Ρώσοι.

Επιχείρηση “Rengaw” του πολωνικού Στρατού

Στις 12 Αυγούστου, ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blaszczak, επισκέφτηκε το χωριό Yaryłowka στο βοεβοδάτο Podlaskie. Εκεί υπάρχει το προσωρινό στρατόπεδο Wojska Polskiego στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο Πολωνός υπουργός είπε ότι αποφάσισε να δημιουργήσει μια στρατιωτική ομάδα εργασίας στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Rengaw” κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Στην επιχείρηση, με την κωδική ονομασία RENGAW, συμμετέχουν άλλοι 4.000 στρατιώτες.

Ο Πολωνός ΥΠΑΜ Εξήγησε ότι σκοπός της επιχείρησης ήταν να εκπαιδεύσει τον πολωνικό Στρατό στο Podlaskie Voivodeship, όχι μακριά από τα σύνορα, και να σχηματίσει εφεδρείες σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ανήγγειλε επίσης ότι θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική μονάδα στην πόλη Czarna-Białostockka (κομητεία Białystok) στο Podlasie, η οποία θα γινόταν κέντρο εκπαίδευσης για τις ανάγκες της 1ης Μεραρχίας Πεζικού της Λεγεώνας που ονομάστηκε από τον Στρατάρχη Jozef Pilsudski.

Ο Blaszczak κάλεσε επίσης τους ντόπιους Πολωνούς να συμμετάσχουν στον πολωνικό Στρατό, σημειώνοντας ότι αυτή είναι «μια μεγάλη ευκαιρία να επιτύχουμε πολλούς στόχους ζωής».

Πρόσθεσε ότι η Πολωνία αγοράζει 1.000 άρματα μάχης K2 Black Panther από τη Νότια Κορέα (180 μονάδες θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το 2025). Αναφερόμενος στην ιστορική Μάχη της Βαρσοβίας το 1920 και τη νίκη του πολωνικού στρατού επί του στρατού των Μπολσεβίκων, ο Blaszczak είπε ότι «η εισβολή στην Κόκκινη Ρωσία σταμάτησε τότε».

Με τη σειρά του, ο διοικητής της ειδικής ομάδας Podlasie, συνταγματάρχης Arkadiusz Mikolajczyk, ανέφερε ότι η ομάδα θα δράσει σε μια περιοχή πλάτους 400 χλμ και βάθους 150 χλμ από τα σύνορα.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, στο Podlasie Voivodeship κατά μήκος των συνόρων ζουν 50-250 χιλιάδες Λευκορώσοι που καταπιέζονται για δεκαετίες και μισούν τους Πολωνούς εθνικιστές. Όσον αφορά τον οικισμό Charna-Bialostotsk, το 1939-1944 ήταν ένας οικισμός αστικού τύπου Chernaya Ves της περιοχής Bialystok της Λευκορωσικής ΣΣΔ.

Δείτε τον χάρτη όπου σύμφωνα με τους Ρώσους, η Πολωνία ετοιμάζεται για στρατηγική επιχείρηση

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου