Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Νέες φωτογραφίες του τέρατος του Λοχ Νες στη δημοσιότητα.

 


Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Νέες φωτογραφίες που φέρονται ενδεχομένως να απεικονίζουν το «τέρας του Λοχ Νες» δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Βρετανία.

Οι ερασιτεχνικές αλλά ευδιάκριτες φωτογραφίες ενός πλάσματος που μοιάζει με μεγάλο ερπετό να έχει αναδυθεί μερικώς στην επιφάνεια της σκωτσέζικης λίμνης τραβήχτηκαν το 2018 από τη μεταφράστρια Τσι Κέλι.

Η φωτογράφος τις κράτησε για τον εαυτό της φοβούμενη ότι δημοσιοποίησή τους θα προξενούσε χλευασμό.

Πείστηκε ωστόσο να τις δείξει στον επί 30 χρόνια ασχολούμενο με τη «Νέσσι» Στιβ Φέλταμ, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως τις καλύτερες φωτογραφίες του μυστηριώδους πλάσματος που έχει δει ποτέ.

Η κα Κέλι έδωσε τις φωτογραφίες όταν άκουσε πως το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργανώθηκε η μεγαλύτερη εξερεύνηση της λίμνης από εκατοντάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού κέντρου, το οποίο φροντίζει για την προστασία του υγρότοπου και για τη συντήρηση του μύθου του «τέρατος», που άρχισε πριν από 90 χρόνια.

Η 51χρονη κα Κέλι δήλωσε ότι στις 13 Αυγούστου 2018, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στις όχθες της λίμνης με τον σύζυγό της και την πεντάχρονη κόρη τους, τραβούσε φωτογραφίες με την κάμερα Canon που είχε, όταν στα 200 μέτρα από την όχθη είδε ένα «πλάσμα» να κινείται με σταθερή ταχύτητα από τα δεξιά προς τα αριστερά της.

Όπως συμπλήρωσε, ανά στιγμές το πλάσμα αυτό στριφογυρνούσε και μετά από ένα-δύο λεπτά εξαφανίστηκε. «Έκανε αυτή την παράξενη κίνηση στην επιφάνεια. Δεν ακούσαμε κανέναν ήχο. Υπήρχαν αυτά τα παράξενα σχήματα κάτω από την επιφάνεια. Δεν μπορούσα να διακρίνω χρώματα, το νερό ήταν σκοτεινό», δήλωσε.

Στη αρχή θεώρησε ότι επρόκειτο για βρίδα, αλλά δεν είδε το λαιμό ή την πλάτη του πλάσματος, για το οποίο δηλώνει πεπεισμένη ότι ήταν κάποιου είδους ερπετό ζώο.

Η κα Κέλι πρόσθεσε πως πάντα θεωρούσε ότι «υπάρχει κάτι» στη Λοχ Νες, «κάτι ασυνήθιστο».

Ο κ. Φέλταμ είπε ότι πρόκειται ακριβώς για το είδος των φωτογραφιών που πάντοτε περίμενε να δει. «Συνιστούν δικαίωση για όλους όσοι πιστεύουν πως υπάρχει κάτι ανεξήγητο στη Λοχ Νες», είπε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι δεν μπορεί να καταλάβει και να εξηγήσει τι απεικονίζουν οι φωτογραφίες.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου