Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη.

 Η τεχνητή νοημοσύνη δε σταματά να μας εκπλήσσει και αυτήν τη φορά έδωσε προβλέψεις και για το τέλος του κόσμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ChatGPT, ενός από τα πιο προηγμένα AI, το τέλος του κόσμου θα είναι γεμάτο καταστροφικά γεγονότα όπως αστεροειδείς και φυσικά φαινόμενα.


Το ChatGPT σημειώνει ότι η Γη θα συνεχίσει να υπάρχει για εκατομμύρια χρόνια έως ότου ο Ήλιος εξαντλήσει τα αποθέματα υδρογόνου. Εκτιμάται ότι αυτό το καταστροφικό γεγονός θα συμβεί σε περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια, όταν δηλαδή ο Ήλιος μεταμορφωθεί σε κόκκινο γίγαντα. Μόλις η Γη φτάσει σε αυτή την καταστροφική φάση, τα αποτελέσματα του τέλους του κόσμου θα αρχίσουν σταδιακά να φαίνονται στον πλανήτη.

Η AI προειδοποιεί επίσης για άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ζωή στη Γη στο μέλλον. Αυτές περιλαμβάνουν συγκρούσεις αστεροειδών, κομητών, φυσικών φαινομένων και ανθρωπογενών καταστροφών.

Αν και το τέλος του κόσμου απέχει πολύ, το ChatGPT υποδηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστεί η ανθρώπινη ζωή και μετά από αυτό. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις στους κινδύνους που απειλούν την ανθρωπότητα. Η εξερεύνηση άλλων πλανητών, οι νέοι τρόποι διατήρησης της ζωής και η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στο μακρινό μέλλον της ανθρωπότητας.

esquire.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου