Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

GEWKWN : ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ…… ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ’’

 GEWKWN 

Η κατάρρευση του κόσμου που γνωρίζουμε είναι πολύ κοντά,  οι τράπεζες, αυτά τα σταθερά, κάποτε, ιδρύματα, το ίδιο το θεμέλιο της παγκόσμιας οικονομίας, άρχισαν να καταρρέουν, οι δυσάρεστες εκπλήξεις θα διαδέχονται σύντομα η μία την άλλη. Ο κόσμος μας είναι στο χείλος του γκρεμού, με μια οικονομική καταστροφή και με μια πιθανή πυρηνική αντιπαράθεση πρωτοφανών διαστάσεων.
Και δεν φτάνουν όλα αυτά ΞΥΠΝΗΣΕ και η όρεξη της Πολωνίας, οι Πολωνοί γνωρίζουν ότι η στρατιωτική τους επέμβαση στην  Ουκρανία θα  προκαλέσει στρατιωτική απάντηση τόσο από τη Λευκορωσία όσο και από τη Ρωσία. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ, διότι είναι σίγουροι ότι το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί.   

Η Ρωσία πιστεύει ότι η Πολωνία σχεδιάζει να καταλάβει την ουκρανική επικράτεια δυτικά του ποταμού Δνείπερου καθώς καταρρέει η αντεπίθεση της Ουκρανίας.       Οι πολωνοί έχουν πρόθεση να θέσουν υπό έλεγχο τους τα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας αναπτύσσοντας εκεί τα στρατεύματά τους. Αυτό το σχέδιο θα παρουσιαστεί ως εκπλήρωση των συμμαχικών υποχρεώσεων από το ‘’Τρίγωνο του Λούμπλιν ‘’  μια τριμερής περιφερειακή συμμαχία για πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική συνεργασία μεταξύ της Λιθουανίας, Πολωνίας και Ουκρανίας. 

Ο Πούτιν βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με ένα σχέδιο των ΗΠΑ/Πολωνίας,  με την Πολωνία να καταλάβει την Δυτική Ουκρανία.  Αυτό σημαίνει ότι η αποστρατικοποίηση εκείνης της περιοχής που θέλει η Ρωσία δεν θα είναι εφικτή πλέον και αυτό θα εξαγριώσει την Ρωσία 

 Αν ο Πούτιν δεν  αποδέχεται την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας από την Πολωνία, τότε θα εισβάλει και θα καταλάβει την Οδησσό, το Χάρκοβο και τη βορειοανατολική Ουκρανία, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ αν δεν το κάνει αυτό, τότε η Πολωνία θα έχει βάση στη Μαύρη Θάλασσα και πυραύλους στα σύνορα της Ρωσίας και η Ουάσιγκτον θα έχει επικρατήσει σε βάρος της Ρωσίας. ΑΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ με κίνδυνο να τους ξεφύγει…….    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

Ουκρανοί εκπαιδεύονται στην Βρετανία για να επιτεθούν στην Κριμαία, η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ,  με την κινητοποίηση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, και με νέο  στρατιωτικό εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ

Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ‘’ Για εμάς, η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας. Και αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης της Κριμαίας είναι κήρυξη πολέμου κατά της χώρας μας ‘’ 

H Κριμαία είναι πολύ σημαντική για την Ρωσία λόγο του φυσικού λιμανιού Σεβαστούπολης, είναι το μόνο λιμάνι με μεγάλο βάθος στις παραθαλάσσιες ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας.  Χωρίς τη Σεβαστούπολη, η Ρωσία δεν θα είχε στέγη για τον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα. 

Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει πολεμικά πλοία από τον Στόλο της Κασπίας στην Μαύρη Θάλασσα, στην θάλασσα του Αζόφ!  Η μεταφορά πραγματοποιείται μέσω μιας σειράς καναλιών από τους ποταμούς Volga και Don προς την θάλασσα του Αζόφ όπως δείχνει ο χάρτης παρακάτω. 

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το μεγάλο αυτό έργο που θα ενώνει τον Περσικό Κόλπο με τη Κασπία Θάλασσα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, η Δύση και η Τουρκία άμεσα ή έμμεσα προσπαθούν να μπλοκάρουν αυτό το έργο.  ο διάδρομος θα συνδέει τέσσερις βασικές θαλάσσιες λεκάνες: 

 1) τον Περσικό Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν (Ιράν), 

 2) την Κασπία Θάλασσα (Ιράν και Αζερμπαϊτζάν), 

3) τη Μαύρη Θάλασσα (Γεωργία και Βουλγαρία), 

4 ) η Μεσόγειος Θάλασσα (Ελλάδα).  

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο διαμετακομιστικός διάδρομος Περσικού Κόλπου-Μαύρης Θάλασσας, ο διεθνής διάδρομος μεταφορών Βορρά-Νότου και ο κινεζικός διέρχονται από το Ιράν. 

Μείωση της εξάρτησης από Τουρκία: 

Η Τεχεράνη έχει τους δικούς της λόγους να πιέζει για προώθηση ενός διαδρόμου μεταφορών και διαμετακόμισης μεταξύ του Περσικού Κόλπου και της Μαύρης Θάλασσας.  

Αυτό γίνεται για να μειωθεί η εξάρτηση από την Τουρκία δημιουργώντας μια εναλλακτική οδό για το εμπόριο και τη διέλευση προς την Ευρώπη. 

defencenet.gr : Μετά την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου του διαδρόμου Περσικού Κόλπου-Ευξείνου Πόντου, το Ιράν θα γίνει σίγουρα ένας σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης στον χάρτη της Μέσης Ανατολής.  

 Η διώρυγα θα επιτρέπει στη Ρωσία να έχει έξοδο στον Περσικό Κόλπο και στη Νότια Ασία χωρίς να χρειάζεται να περάσει από τον Βόσπορο και το Σουέζ ή το Γιβραλτάρ και η είσοδός της στη Μεσόγειο θα μπορεί να γίνεται μέσω Σουέζ και όχι μέσω Βοσπόρου. Θα είναι περισσότερο χρονοβόρα αλλά χωρίς τα παιγνίδια των Τούρκων. 

ΑΡΑ, ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ  

Ανάπτυξη έκτακτης ανάγκης: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν επιπλέον στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη  

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου