Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Ο ουρανός ρίχνει μεγάλα κομμάτια πάγου και περίεργο χαλάζι που δεν λιώνει.

 

Μυστηριώδη κομμάτια πάγου πέφτουν πάνω σε σπίτι στις ΗΠΑ και σε γήπεδο γκολφ στην Αυστραλία 

Σε δύο ιστορίες που μπορεί να σας κάνουν να κοιτάξετε με ανησυχία, τόσο μια πολυκατοικία στη Μασαχουσέτη (ΗΠΑ) όσο και ένα γήπεδο γκολφ στην Αυστραλία χτυπήθηκαν πρόσφατα από μυστηριώδη και μάλλον μεγάλα κομμάτια πάγου που ανεξήγητα έπεσαν από τον ουρανό.

Το πρώτο από τα δύο περιστατικά φέρεται να συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής 13-8-23, στο σπίτι του Jeff Ilg και της Amelia Rainville στο Shirley της Μασαχουσέτης.
Αφού το ζευγάρι έβαλε τους γιους του για ύπνο, συγκλονίστηκαν από τον ήχο αυτού που φαινόταν να είναι μια έκρηξη στην οροφή τους.
Στην αρχή, νόμιζαν ότι έφταιγε ο κεραυνός, αλλά όταν βγήκαν έξω για να ελέγξουν, ήταν κατανοητό ότι μπερδεύτηκαν και ανακάλυψαν μεγάλα κομμάτια πάγου σε όλο το γκαζόν τους.
Ο Ilg κούνησε το κεφάλι του σε αυτό που είδαν, έριξε ένα φακό στην οροφή και ανακάλυψε μια τεράστια τρύπα.

Όταν στη συνέχεια μπήκε στη σοφίτα του σπιτιού, περισσότερα κομμάτια πάγου ήταν διάσπαρτα στο πάτωμα.
Δεδομένου ότι ο ουρανός ήταν καθαρός εκείνη τη νύχτα και η πιθανότητα ότι το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν φάρσα φαίνεται απίθανη, έπρεπε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το παγωμένο αντικείμενο έφτασε μέσω ενός αεροπλάνου που πετούσε πάνω από το σπίτι τους, το οποίο είναι το σενάριο που διερευνάται επί του παρόντος από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.
Κοιτάζοντας πίσω στο «άγριο» γεγονός, ο Ilg αναρωτήθηκε: «Η πιθανότητα ότι αυτό θα συμβεί είναι ότι παίζουμε the lottery καλύτερα».
Ενώ μπορεί να πιστεύει ότι συμβαίνει αυτό, ο Ilg μπορεί να θέλει να καθυστερήσει να αγοράσει μια σειρά από ξυστό, καθώς μόλις λίγες μέρες αργότερα, ένα παράξενα παρόμοιο γεγονός εκτυλίχθηκε στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε στο φως το πρωί της Τρίτης, 15-8-23 όταν οι εργαζόμενοι σε ένα γήπεδο γκολφ στην αυστραλιανή πόλη Ravenswood ανακάλυψαν ένα τεράστιο κομμάτι πάγου που φαινομενικά είχε πέσει από τον ουρανό και προσγειώθηκε στο πέμπτο πράσινο.
Όπως και στην αμερικανική περίπτωση την Κυριακή, πιστεύεται ότι η πηγή της «παγωμένης βόμβας» ήταν ένα αεροπλάνο.
Ενώ είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι τα δύο περιστατικά, τα οποία συνέβησαν με διαφορά λίγων ημερών, είναι απλώς θέμα τύχης, ίσως είναι συνετό να προσέξετε για πτώση πάγου τις επόμενες ημέρες.
------------------------------------Μυστηριώδες κομμάτι πάγου πέφτει από τον ουρανό, δημιουργεί divot σε περιφερειακό βικτοριανό πράσινο γκολφ
[divot είναι ένα μικρό κομμάτι της γης που πετάει όταν κάτι αιχμηρό το χτυπά, όπως οι αιχμηρές οπλές ενός ζώου. Το κομμάτι της γης είναι ένα divot, και η κοιλότητα που αφήνεται πίσω ονομάζεται επίσης divot. ]
ABC Central Victoria / Των Emma D'Agostino και Beth Gibson
Ο πάγος μπορεί να έχει πέσει από ένα αεροπλάνο. 

Οι εργαζόμενοι σε ένα περιφερειακό βικτοριανό γήπεδο γκολφ έμειναν έκπληκτοι μετά την άφιξή τους το πρωί της Τρίτης για να βρουν μεγάλα κομμάτια πάγου, πιθανότατα πεσμένα από ένα αεροπλάνο, χαραγμένα [με εσοχή ] σε μέρος του πράσινου.
[Βασικά σημεία:
Οι εργαζόμενοι σε ένα βικτοριανό γήπεδο γκολφ έφτασαν στη δουλειά για να βρουν μεγάλα κομμάτια πάγου σε μέρος του πράσινου
Ο πράσινος φύλακάς [Greenskeeper] του πιστεύει ότι ο πάγος έπεσε από τον ουρανό, δεδομένου του πόσο μακριά εξαπλώθηκε και πόσο βαθιά είχε εσοχή
Ένας εμπειρογνώμονας της αεροπορίας λέει ότι ο πάγος που σχηματίζεται στα αεροπλάνα «μπορεί και πέφτει» στη γη]
Ο επιθεωρητής [Greenskeeper]του Belvoir Park Golf Club, Dylan Knight, δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα για να κατέβει στο πέμπτο πράσινο γύρω στις 7 π.μ. επειδή υπήρχαν μεγάλα κομμάτια πάγου παντού.
Ο Νάιτ είπε ότι περίπου έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και εθελοντών, είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον πάγο όταν ανακαλύφθηκε, αναρωτώμενος «τι είναι αυτό το πράγμα;».
«Από πού προέρχεται; Το συμπέρασμα που έχουμε είναι ότι έπεσε από αεροπλάνο, υποθέτουμε», δήλωσε ο κ. Knight.
Ο κ. Knight είπε ότι ήταν ένα παγωμένο πρωινό στο Belvoir Park Golf Club, που βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από το Bendigo, με θερμοκρασίες -1 βαθμού Κελσίου, και το μυαλό του πήγε αμέσως στο σύστημα καταιονισμού.
«Ίσως ένας ψεκαστήρας έχει κολλήσει, κάτι που συμβαίνει μερικές φορές, και παγώνει», δήλωσε ο κ. Knight.«Αλλά δεν ισχύει. Αυτό ήταν ένα στερεό τρεις [ή] τέσσερις σάκους μεγέθους πάγου, βαριά εσοχή στο έδαφος».
[Φωτο--Μια άκρη φτυαριού κοντά στην περιοχή όπου έπεσε πάγος σε ένα γήπεδο γκολφ, με πάγο ορατό κοντά στην άκρη του πλαισίου.
Ο κ. Knight είπε ότι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές έβγαλαν τον πάγο από το έδαφος.]
Ο κ. Knight σκέφτηκε ότι πιθανότατα ο πάγος είχε εκραγεί κατά την πρόσκρουση, με κομμάτια που βρέθηκαν έως και 50 μέτρα μακριά.
Είπε ότι δεν ήταν κάτι που είχε συναντήσει πριν, ούτε στους λιγότερο από 12 μήνες του στο Belvoir Park, ούτε στα 17 χρόνια του στη βιομηχανία.
«Είχα κάποια ψάρια να προσγειώνονται σε μερικά χόρτα σε κάποια τυχαία μέρη όταν ήμουν στην Τασμανία, από πουλιά που τα έριχναν. Αλλά αυτό είναι κάτι σε επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο κ. Knight.
[Φωτο--Divots στο πράσινο μετά από πτώση πάγου
Ο κ. Knight λέει ότι υποψιάζεται ότι ο πάγος έπεσε από τον ουρανό λόγω του πόσο μακριά διασκορπίστηκε.]
Ο κ. Knight πίστευε ότι ο πάγος είχε πέσει από τον ουρανό, με βάση το γεγονός ότι είχε χαράξει εσοχή περίπου 20 εκατοστά στο έδαφος κατά τόπους.
«Μόλις το βγάλαμε από το έδαφος και θα κάνουμε κάποιες επισκευές σε αυτό [το πράσινο] αργότερα σήμερα και αύριο.
«Η ζωή θα συνεχιστεί».

Αναζήτηση πηγής πάγου
Ο επίσημος όρος για το φαινόμενο είναι megacryometeors, [μεγακρυομετεωρίτες] και σύμφωνα με το αεροδρόμιο Heathrow μπορεί να είναι αρκετά συνηθισμένος με κατά μέσο όρο 25 περιστατικά πτώσης πάγου που συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.
[Φωτο--Πάγος σε ένα πράσινο γκολφ κοντά σε μια τρύπα, σημαδεμένος με μια σημαία
Ο κ. Knight αρχικά υποψιάστηκε ότι υπήρχε πάγος λόγω ενός ψεκαστήρα, αλλά είπε ότι γρήγορα έγινε φανερό ότι δεν ήταν.]
Ο εμπειρογνώμονας της αεροπορίας Geoffrey Thomas δήλωσε ότι είναι σύνηθες να σχηματίζεται πάγος στα αεροπλάνα ενώ πετούν, ιδιαίτερα στα αεροπλάνα που πετούν μεταξύ 20.000 και 25.000 ποδιών όπου οι συνθήκες είναι παγωμένες.
"Συνήθως πετάει στην άτρακτο και κάνει πολύ θόρυβο και μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικό για τους επιβάτες", δήλωσε ο κ. Thomas.
«Ο ίδιος πάγος μπορεί και πέφτει στη γη, και ανάλογα με τις συνθήκες εκείνη τη στιγμή, αν είναι εξαιρετικά κρύος, τότε αυτό θα παραμείνει ως ένα κομμάτι πάγου μέχρι να χτυπήσει στο έδαφος».
Σε έναν οδηγό πληροφοριών σχετικά με το πάγωμα της ατράκτου, το Γραφείο Μετεωρολογίας λέει ότι ο πάγος κατά την πτήση είναι ένας «σοβαρός κίνδυνος για τα αεροσκάφη» και ότι «τα αεροσκάφη που πετούν μέσα από σύννεφα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν είναι πιθανό να βιώσουν κάποιο βαθμό πάγου». παγοποίησης
Το γραφείο ανέφερε επίσης ότι το πάγωμα εμφανίζεται κατά τους χειμερινούς μήνες περισσότερο από ό, τι σε άλλες εποχές του έτους.
[Φωτο--Πάγος σε γήπεδο γκολφ.
Ο κ. Knight λέει ότι τα divots βάθους 20 εκατοστών θα επισκευαστούν σύντομα.
Ο κ. Thomas είπε ότι τα συστήματα αποπάγωσης στα αεροπλάνα βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι ο πάγος λιώνει πριν χτυπήσει στο έδαφος.]
«Είναι εξαιρετικά σπάνιο για ένα κομμάτι πάγου να χτυπήσει πραγματικά κάποιον. Στην πραγματικότητα, δεν το έχω ακούσει ποτέ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί», είπε.
Υπήρχε λίγος πάγος μέσα στην ώρα πριν από το μεσημέρι, αλλά ο κ. Knight είπε ότι ένα ηλιόλουστο απόγευμα πιθανότατα έλιωσε τα υπόλοιπα.
This is wild': Mass. family mystified by ice that crashed through their roof
https://www.youtube.com/watch?v=xjOS0xapfE0
πηγές
https://www.abc.net.au/news/2023-08-15/central-victorian-golf-course-pelted-with-ice-megacryometeors/102731600

https://anti-matrix.com/2023/08/18/geheimnisvolle-eisbrocken-fallen-auf-das-haus-in-usa-und-einen-golfplatz-in-australien-videos/
===================
Στις 13 Αυγούστου
Το HAARP είναι μια θεωρία συνωμοσίας;
Στη Γερμανία, έπεσε χαλάζι, το οποίο δεν έλιωσε σε περισσότερο από μία ημέρα (!) σε θερμοκρασία + 24 ° C (!!) και το οποίο δεν λιώνει ακόμη και όταν θερμαίνεται (!!). Όπως είπε ο Klaus Schwab, «Η κλιματική αλλαγή δεν συμβαίνει απλά, διαμορφώνεται από εμάς». Η κλιματική αλλαγή τα διαμορφώνει επίσης στο μυαλό μας.
Πολύ χαλάζι βρίσκεται σε ένα λιβάδι μετά την καταιγίδα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. 
https://www.heidelberg24.de/welt/unwetter-in-deutschland-schaeden-warnungen-und-prognosen-zr-92465322.html?trafficsource=ECRslide
-----
https://vk.com/wall-160359792_24853

Βάδη-Βυρτεμβέργη Έπρεπε να αναπτυχθούν εκχιονιστικά μηχανήματα στο Reutlingen (Βάδη-Βυρτεμβέργη) την Παρασκευή, επειδή το χαλάζι είχε πάχος 30 εκατοστών στους δρόμους μετά από μια καταιγίδα!

08/05/2023 https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/reutlingen-strassen-unter-30-zentimeter-hagel-begraben-19082563.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου