Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Τι θα γινόταν αν τα χρήματα είχαν ημερομηνία λήξης;;


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι θα γινόταν αν τα χρήματα είχαν ημερομηνία λήξης;;

Θα τα δίναμε στην ΑΑΔΕ!🤣🤣 ...τώρα αν αφήσουμε τις υποθέσεις και δούμε τώρα τα επιτόκια στις ΗΠΑ και στο  ΗΒ που έφτασαν. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν ακολουθήσει και η ΕΚΤ εκεί να δείτε πως λήγει το χρήμα.

Θα είχε ενδιαφέρον η αναζήτηση της απάντησης αν ήταν πραγματικά αριθμημένα. Αυτό που βλέπουμε πάνω σε ένα χαρτονόμισμα είναι απάτη, αφού πίσω από κάθε αριθμημένο 50ευρω κρύβεται άγνωστος αριθμός γκρί ευρώ που έχουν παραχθεί ως παράγωγά (derivatives) του αρχικού δανείου, που γέννησε το 50ευρω. Η φούσκα δηλαδή ύψους σήμερα 21 παγκοσμιων ΑΕΠ, χωρίς καμία αντικρισμένη αξία, που κινεί τον καζινο-καπιταλισμο.
 
Αυτό που ρωτάμε είναι ήδη πραγματικότητα στα λεγόμενα utility tokens του κόσμου των ψηφιακών μέσων συναλλαγών τεχνολογίας blockchain, δηλαδή στα κρυπτονομισματα, που ο κόσμος τα νομίζει λανθασμένα όλα ίδια με το, σπεκουλαδορικο πλέον, bitcoin. Αυτά τα utility tokens "καίγονται", δηλαδή αποσύρονται από την κυκλοφορία, μόλις ολοκληρώσουν τον κύκλο της εφαρμογής που εξυπηρετούν.
 
Παράδειγμα:
 
Ψηφιακό token που αντιστοιχεί σε μια παραγόμενη kWh πχ από ΑΠΕ. Μπαίνει στην αγορά και κινείται ανάμεσα σε συμβόλαια ενέργειας με μεταβαλλόμενη τιμή (ως προς τα συμβατικά νομίσματα) αλλά σταθερή (ως προς το τι πραγματικά αντιπροσωπεύει: 1kWh). Όταν αυτή καταναλωθεί, το token καίγεται. Γιατί χρειάζεται: Γιατί έτσι μόνο δεν γίνεται νοθεία στην ενέργεια. Πχ αγοράζεις "πράσινη" και τελικά καταναλώνεις πυρηνική από το Κοζλοντουι
 
Από το 10/2020 το είχαμε δει λόγω της μεταπανδημικής κρίσης που πάει το πράγμα. Ήρθε και το Ουκρανικό και έδεσε το γλυκό. Κάποιοι ήθελαν καραντίνες, κλείσιμο συνόρων και μέτρα. Τώρα θα δούμε που θα τρώνε τις μάσκες τους.  Κάποιοι το λέγαμε από το 2020 ότι έρχεται τσουνάμι πληθωρισμού το 2022...Στα επιτόκια δεν έχετε δει τίποτα ακόμα, έχουν σκοπό να βάλουν αρνητικά επιτόκια και στο χρήμα των πολιτών.
 
Θα μπορεί να πηγαίνει και ανάλογα με την ηλικία. Είσαι γέρος και δεν ξοδεύεις;; Πάρε αρνητικό επιτόκιο να κινηθεί το χρήμα στην αγορά. Θα πέσει ξουραφιά .Η Πειραιώς έβγαλε ομόλογο με 8,5% όταν η μετοχή της είναι στα τάρταρα. Θα γίνει μεγάλο γλέντι από το μπαμ που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου