Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Μυστηριώδεις αρχαίες σήραγγες υψηλής τεχνολογίας στην Αυστρία, ίσως είναι έργο εκείνων που έχτισαν τις πυραμίδες, το 10450 π.Χ. Σήραγγες 12.000 ετών συνδέουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

Μυστηριώδεις αρχαίες σήραγγες υψηλής τεχνολογίας στην Αυστρία

Στη Στυρία (Αυστρία, (Forau), βρέθηκαν μυστηριώδεις αρχαίες σήραγγες, σκαμμένες από μηχανή πριν από περισσότερα από 10.000 χρόνια. κατά τη διαδικασία απόξεσης (μια τεχνολογία ισοπέδωσης υψηλής ακρίβειας της επιφάνειας ενός μεταλλικού προϊόντος με ειδικό εργαλείο κοπής-μια ξύστρα)
Η απόξεση  υψηλής ποιότητας καθιστά δυνατή τη λήψη μιας επιφάνειας με ανομοιομορφία της τάξης των λίγων μικρών) η θερμοκρασία αυτού του μηχανήματος έφτασε περισσότερο από 1200°C.


Η Στυρία είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος στα νοτιοανατολικά της Αυστρίας. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι το Γκρατς.
Υπόγειες σπηλιές και διάδρομοι διασχίζουν την ανατολική Στυρία. Αλλά μόνο ένα μέρος αυτού του υπόγειου συγκροτήματος σηράγγων είναι γνωστό.
«Γλιστρήσαμε ως παιδιά και εξερευνήσαμε αυτούς τους διαδρόμους», θυμάται ο επιχειρηματίας Hermann Retter.
Τα τελευταία χρόνια έχουν διερευνηθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά περισσότερα από 800 συστήματα σήραγγας, συνολικού μήκους οκτώ χιλιομέτρων.


«Έχουμε περισσότερα από οκτώ χιλιόμετρα διαδρόμων πεζών σε όλη τη βορειοανατολική Στυρία – στην περιοχή Forau, Pöllau και Stubenberg», λέει ο ιστορικός Heinrich Kusch. Δεν είναι γνωστό για ποιο σκοπό κατασκευάστηκαν αυτά τα αντικείμενα. Ωστόσο, ξέρεις την ηλικία.
«Έχουμε ένα ορόσημο και είναι πάνω από 10.000 ετών όταν οι διάδρομοι ήταν ήδη εκεί», λέει ο Kush.
Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση, σήμερα σε ένα άρθρο για τις πυραμίδες αναφέρθηκε ότι η ημερομηνία που κατέγραψαν οι δημιουργοί των πυραμίδων είναι το 10450 π.Χ. Ίσως αυτές οι σήραγγες είναι έργο εκείνων που έχτισαν τις πυραμίδες;

Πώς όμως σκάφτηκαν αυτές οι σπηλιές; Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται μπερδεμένα, γιατί η επιστήμη συμφωνεί ότι οι μηχανές λειτούργησαν.«Είναι απίστευτο για τη Λίθινη Εποχή», λέει ο Κους. «Σαρώσαμε αυτούς τους διαδρόμους με ακρίβεια 0,2 χιλιοστών και μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι οι αποκλίσεις είναι μόνο 16 χιλιοστά σε αποστάσεις μέτρων. Αυτό δεν γίνεται ούτε σήμερα με τις σημερινές μηχανές».

«Ήμουν μέσα με έναν κατασκευαστή τούνελ που ήταν καλεσμένος μας. Είπε επίσης ότι δεν είχε ιδέα πώς έγινε. Τώρα δεν έχουμε τέτοιες τεχνολογίες», λέει η διευθύντρια του ξενοδοχείου Ulrike Retter.

Είναι ενδιαφέρον ότι όχι μόνο άνοιξαν σήραγγες σε συμπαγή βράχο, αλλά ο βράχος μέσα από τον οποίο τρύπησαν θερμάνθηκε στους 1200 βαθμούς και σε μέρη η πέτρα μετατράπηκε σε γυαλί (κυριολεκτικά έλιωσε).
«Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να ερευνούμε αυτό το μυστήριο και να βρίσκουμε όλο και περισσότερα στοιχεία», λέει ο Κους.
πηγή 17-11-22
=================

σχετικό δημοσίευμα
https://www.youtube.com/watch?v=ZzguEe4UDPc
Σήραγγες 12.000 ετών συνδέουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο
Mystery TUBE TV  Είναι δυνατόν οι αρχαίοι πολιτισμοί να είχαν επαφές μεταξύ τους πριν από χιλιάδες χρόνια; Σύμφωνα με τις χιλιάδες υπόγειες σήραγγες που εκτείνονται από τη Βόρεια Σκωτία έως τη Μεσόγειο, η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι. Αν και ο λόγος για αυτές τις εξελιγμένες σήραγγες είναι ένα μυστήριο, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το δίκτυο 12.000 ετών κατασκευάστηκε για να προστατεύεται από τα αρπακτικά και άλλους κινδύνους. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές οι μυστηριώδεις σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν ως οι σημερινοί αυτοκινητόδρομοι, επιτρέποντας στους ανθρώπους να διασχίζουν και να συνδέουν μακρινά μέρη σε όλη την Ευρώπη. Στο βιβλίο του «Secrets of the Underground Gates of the Ancient World», ο Γερμανός αρχαιολόγος Δρ. Heinrich Kush αναφέρει ότι έχουν βρεθεί στοιχεία μεγάλων υπόγειων τούνελ κάτω από δεκάδες νεολιθικούς οικισμούς σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτές οι τεράστιες σήραγγες ονομάζονται συχνά αρχαίοι αυτοκινητόδρομοι. Σύμφωνα με τον δρ. Kusch, το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις σήραγγες εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα, μετά από 12.000 χρόνια, δείχνει ότι ήταν πολύπλοκες και πολύ μεγάλες. «Υπήρχαν χιλιάδες από αυτούς σε όλη την Ευρώπη», λέει ο Δρ Κους. "Ανακαλύψαμε εκατοντάδες μέτρα υπόγειες σήραγγες στη Γερμανία. Βρήκαμε εκατοντάδες στην Αυστρία." «Αυτές οι υπόγειες σήραγγες μπορούν να βρεθούν παντού στην Ευρώπη και υπάρχουν χιλιάδες», είπε ο Γερμανός αρχαιολόγος. Και ενώ ορισμένες σήραγγες είναι σχετικά μικρές - κάποιες έχουν πλάτος πάνω από ένα μέτρο, υπάρχουν άλλες σήραγγες που βρίσκονται σε υπόγειους θαλάμους και αποθήκες. Το γεγονός ότι αυτές οι σήραγγες βρέθηκαν υποδηλώνει μια απίστευτη αρχαία ιδιοφυΐα (εφευρετικότητα) που κάθε άλλο παρά αυτό που μας λέει η ιστορία σήμερα. Η αρχαία ανθρωπότητα είχε τη γνώση και τους πόρους για να χτίσει πολύπλοκες κατασκευές πριν από περισσότερα από 10.000 χρόνια.
===============

Απόδειξη αυτού είναι οι Πυραμίδες της Βοσνίας στην Ευρώπη και οι απίστευτες υπόγειες σήραγγες τους που συνεχίζονται για χιλιόμετρα.

Ο Δρ Kusch δηλώνει ότι «Σε όλη την Ευρώπη υπήρχαν χιλιάδες από αυτές τις σήραγγες – από το βορρά στη Σκωτία μέχρι τη Μεσόγειο. Είναι διάσπαρτα με γωνίες, σε ορισμένα σημεία είναι μεγαλύτερο και υπάρχουν καθίσματα, ή αποθηκευτικοί θάλαμοι και δωμάτια. Δεν συνδέονται όλα, αλλά μαζί είναι ένα τεράστιο υπόγειο δίκτυο ».

Η Καππαδοκία στη Δυτική Αρμενία (σύγχρονη Τουρκία) είναι άλλο ένα απίστευτο παράδειγμα. Η υπόγεια πόλη Derinkuyu είναι ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο που δείχνει την τελειότητα και τις από καιρό χαμένες μεθόδους κατασκευής των προγόνων μας. Η υπόγεια πόλη Derinkuyu είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην υπόγεια κατασκευή μαζί με το τεράστιο δίκτυο των σηράγγων. Τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της πέτρας από το Derinkuyu είναι κάτι πολύ σημαντικό. είναι πολύ μαλακό. Έτσι, οι αρχαίοι οικοδόμοι του Derinkuyu έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κατασκεύαζαν αυτούς τους υπόγειους θαλάμους παρέχοντας αρκετή αντοχή πυλώνων για να στηρίξουν τα πατώματα πάνω. Εάν αυτό δεν επιτυγχανόταν, η πόλη θα είχε καταρρεύσει, αλλά μέχρι στιγμής, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν βρει στοιχεία για τυχόν «σπηλιές» στο Derinkuyu.

Άλλα αρχαία μνημεία όπως το Gobekli Tepe είναι πιο κρίσιμα στοιχεία που δείχνουν απίστευτες δεξιότητες και γνώσεις από ανθρώπους που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια πριν.

φωτο: δυτική Αρμενία, τούνελ

Σύμφωνα με τον Δρ Kusch, συχνά χτίζονταν παρεκκλήσια στις εισόδους των υπόγειων τούνελ επειδή η Εκκλησία φοβόταν την ειδωλολατρική κληρονομιά που μπορεί να αντιπροσώπευαν οι σήραγγες, και όπως πολλά άλλα πράγματα, η εκκλησία ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι πληροφορίες για τις σήραγγες θα τηρούνταν ως ένα μυστικό.
Σε μερικές από τις σήραγγες έχουν ανακαλυφθεί γραφές που αναφέρονται σε αυτές τις υπόγειες σήραγγες ως πύλες προς τον κάτω κόσμο.
14-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου