Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Επιστήμονες έσκαψαν τρύπα 12 χλμ. Τι ανακάλυψαν.

 

Επιστήμονες έσκαψαν τρύπα 12 χλμ. Τι ανακάλυψαν

Οι επιστήμονες της έδωσαν την ονομασία Η πύλη της κολάσεως! Με βάθος 12 χλμ η τρύπα αυτή είναι το πιο τεχνητά βαθύτερο σημείο της γης! Κανείς δεν περίμενε τα ευρήματα που ανακάλυψαν εκεί οι επιστήμονες! Λένε πως γνωρίζουμε περισσότερα για το διάστημα και τους γαλαξίες παρά για τον πυθμένα των θαλασσών και το τι υπάρχει κάτω από τον φλοιό της γης!

Αυτός ήταν ο λόγος που το υπερτρυπάνι που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες έσκαβε επί δύο δεκαετίες και έφτασε σε βάθος περίπου 12.262 χλμ στη δυτική Ρωσία, ώστε να φέρει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Για να έχετε περίπου μια εικόνα για το πόσο τεράστιο είναι το βάθος του σημείο, δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί ώστε να κατανοήσετε τις αναλογίες.

Επιστήμονες Έσκαψαν Αυτήν την Τεράστια Τρύπα 12 χλμ «Στο Κέντρο Της Γης

Τι βρήκαν εκεί κάτω οι επιστήμονες λοιπόν; Μετά από 26 χρόνια σκαψίματος τα σημαντικότερα ευρήματα ήταν τα εξής. Νερό, πολύ νερό, πάρα πολύ μεταλλικό νερό κυρίως σε όλη τη διαδρομή που έσκαψε το τρυπάνι! Επίσης πολλά ήταν τα αέρια που βρέθηκαν σε αυτό το βάθος. Ήλιο, Υδρογόνο, Άζωτο μέχρι και Διοξείδιο του Άνθρακα ήταν κάποια από τα αέρια αυτά.

Το πιο συγκλονιστικό ήταν πως σε βάθος 6.700 μ βρέθηκαν απολιθώματα πλαγκτόν που χρονολογούνται γύρω στα 2 δισεκατομμύρια χρόνια.Είναι αξιοθαύμαστο το πως μπόρεσαν και διατηρήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια παρά τις αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης!Συνολικά 24 ήταν τα αρχαία ήδη απολιθωμάτων που βρέθηκαν εκεί!

Σε βάθος 12 χλμ η θερμοκρασία άγγιξε τους 180 βαθμούς Κελσίου κάτι που ανάγκασε τους επιστήμονες να σταματήσουν το σκάψιμο και να ονομάσουν το σημείο εκείνο η πύλη της Κολάσεως! Το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε το 2005 όπου η τρύπα καλύφθηκε με ένα μεγάλο μεταλλικό καπάκι για να μην πέσει κανένας μέσα

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περαιτέρω πληροφορίες “The Deepest Hole in the World, And What We’ve Learned From It”. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

mymind.gr / Image by Thomas Mühl from Pixabay

diadrastika.com

1 σχόλιο:

 1. Πέρα από τήν ανούσια πολυλογία τού παρουσιαστή στό σχετικό video,υπάρχει καί κάτι άλλο τό οποίο δέν αποκαλύφθηκε (στό video).
  Υπάρχει ή ομολογία Ρώσου τεχνικού στό τέλος τών εργασιών τού ανοίγματος τής τρύπας τών 12km
  πού είπε τά εξής :
  Ό Ρώσος τεχνικός ανέφερε ότι όταν τράβηξαν τό τρυπάνι επάνω, άρχισαν νά ακούν τρομερά ουρλιαχτά από τά βάθη τής τρύπας, ανθρώπινες φωνές πού
  ήταν σάν ζητούσαν βοήθεια..
  Ανατριχιαστικές κραυγές
  ανθρώπων,σάν νά βρίσκονταν στή κόλαση.!
  Τό τελευταίο πού είπε ήταν ότι μετά από κάποια ώρα βγήκε από τήν τρύπα τής γής
  ένα μαύρο πουλί, ή τουλάχιστον έτσι έμοιαζε
  καί ακούστηκε μιά φωνή :
  ΕΙΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ...!!!
  Είπαν ότι ήταν ή φωνή τού διαβόλου....
  Ο Ρώσος τεχνικός πού τά είπε αυτά τήν άλλη μέρα πέθανε καί κλείστηκε ή τρύπα μέ μεταλλικό καπάκι όπου είναι έτσι μέχρι καί σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή