Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επίθεση στο βόρειο Ιράκ.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επίθεση στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Στην περιοχή Kandil, τα τουρκικά στρατεύματα έχουν ήδη προχωρήσει 26 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της ιρακινής επικράτειας.Κάτω από την επίθεση των Κούρδων.  Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επίθεση στο βόρειο Ιράκ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Soylu δήλωσε με την ευκαιρία αυτή ότι στο βόρειο Ιράκ στην προαναφερόμενη περιοχή είναι η έδρα του Κόμματος του εκτός νόμου PKK και ο Τουρκικός στρατός  δεν θα σταματήσει μέχρι να καταστρέψει τις δομές της οργάνωσης.
Η εντολή της νέας επιχείρησης δόθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο έχει παρατείνει την εντολή κάθε χρόνο για τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα ως τρομοκρατική οργάνωση και μία από τις κύριες απειλές για την εθνική ασφάλεια. Όπως αναφέρθηκε από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες.
 Αυτή η επίθεση δεν ήταν η πρώτη, που αναλαμβάνει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή, αλλά ο τελικός στόχος του να καταστρέψει το αρχηγείο του ΡΚΚ, δεν επιτεύχθηκε για ακόμα μία φορά.
https://topwar.ru/142515-pod-udarom-kurdy-tureckaya-armiya-nachala-nastuplenie-na-severe-iraka.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου