Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Το ηφαίστειο Γαλέρα ξυπνάει στην Κολομβία; Οι ηφαιστειακοί σεισμοί σκότωσαν 2 άτομα.

Το ηφαίστειο Galeras στη Νότια Κολομβία κατέγραψε δύο μετριοπαθείς ηφαιστειακούς σεισμούς την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, που άφησαν δύο νεκρούς, καθώς και αρκετά σπίτια και δρόμους κατεστραμμένους. Έκτοτε, περισσότεροι από 550 σεισμοί έχουν ήδη πληγεί στην ίδια περιοχή. Οι αρχές είναι τώρα σε κατάσταση υψηλής προειδοποίησης και έχουν ενεργοποιήσει όλα τα πρωτόκολλα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το Γαλέρας είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Κολομβίας. Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου της Κολομβίας ήταν τον Ιανουάριο του 2010, όταν εκκενώθηκαν περίπου 8.000 άνθρωποι.
galeras ηφαίστειο, galeras ηφαίστειο Κολομβία, σεισμός σμήνος galeras ηφαίστειο κολομβία, γαλέρα ηφαίστειο ξύπνημα κολομβία june 2018

Τα επίκεντρα των ηφαιστειακών σεισμών βρίσκονταν κοντά στην πόλη Pasto, πρωτεύουσα της επαρχίας Narino. Σύμφωνα με την USGS, ο πρώτος σεισμός, ήταν 4.9 ρίχτερ σε βάθος 30 χιλιομέτρων, στις 4:35 π.μ. τοπική ώρα.
Ένα λεπτό αργότερα,ακολούθησε ένας δεύτερος σεισμός 4.3 ρίχτερ ξανά σε βάθος 30 χλμ. 
Αυτοί οι δύο ηφαιστειακοί σεισμοί έχουν φέρει τις τοπικές αρχές στην κοντινή πόλη Pasto, πρωτεύουσα της επαρχίας Narino, σε υψηλό επίπεδο συναγερμού. " Έχουμε ενεργοποιήσει όλα τα πρωτόκολλα ... για να παρακολουθήσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης " , ανέφερε ο κυβερνήτης Narino Camilo Romero στο Twitter.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου