Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Πούτιν: Η κοινή προσπάθεια Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν στη Συρία φέρνει καρπούς,η βία μειώθηκε.

Οι κοινές προσπάθειες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν για επίλυση της συριακής σύγκρουσης αποδίδουν, καθώς το επίπεδο βίας έχει μειωθεί στη χώρα, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι.Putin: Joint Russia-Turkey-Iran effort on Syria bears fruit, violence down

Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν μετά την 4ημερη μαραθώνια διάσκεψη στο Σότσι.
Εκτός από τη Συρία, συζήτησαν διάφορα άλλα διμερή ζητήματα, από τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι την οικονομική συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και της ενέργειας.

«Θα ήθελα να σημειώσω με ικανοποίηση ότι το κοινό μας έργο με την Τουρκία και το Ιράν σαν εγγυητές της« διαδικασίας της Αστάνα »συνεχίζει να αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το επίπεδο βίας έχει σίγουρα μειωθεί και δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την προώθηση του δια-συριακού διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ", ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους.
Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν επίσης να «εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη εξομάλυνση σε αυτή τη χώρα, κυρίως για να προωθήσουν τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης και να βοηθήσουν τους Σύριους στην ανασυγκρότηση μετά τη σύγκρουση».

Ο Τούρκος ηγέτης επανέλαβε τον Πούτιν, λέγοντας ότι οι συναντήσεις της Αστάνα έχουν συμβάλει στη μείωση της βίας στην περιοχή αυτή. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «καταλήξαμε σε συμφωνία ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει έδαφος που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στο πολιτικό ψήφισμα "της συριακής κρίσης.

https://www.rt.com/news/409770-putin-erdogan-syria-sochi/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.