Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Κέρκυρα από την έντονη νεροποντή [εικόνες].

Κλειστός είναι αυτή την ώρα ο επαρχιακός δρόμος για τους Αγίους Δέκα, που βρίσκονται ορεινά στη Μέση Κέρκυρα, λόγω κατολίσθησης, που προήλθε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί, από χθες το βράδυ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: corfutvnews.gr

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ανοίξουν τον επαρχιακό δρόμο, για το χωριό που είναι αποκλεισμένο από τα ξημερώματα.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι δυνατές βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στα επαρχιακά δίκτυα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε πολλές περιπτώσεις, για μετακίνηση και κοπές δέντρων, με πιο σοβαρή, αυτή την ώρα την κατολίσθηση στο δρόμο για τους Αγίους Δέκα».
Προβλήματα από την έντονη νεροποντή αντιμετωπίζουν και κεντρικοί δρόμοι του νησιού, ακόμη και στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ έγιναν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία.«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επιπλέον δυσμενείς καταστάσεις λόγω του καιρού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.
Την ίδια ώρα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στον επαρχιακό δρόμο παράκτια του Ποταμού, του ποταμιού που διασχίζει την Κέρκυρα, και σε αρκετά σημεία έχει ξεπεράσει τα όρια της στάθμης του, ενώ στο πέρασμά του παρασέρνει δέντρα και φερτές ύλες.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, ενώ δυνατοί άνεμοι πνέουν σε όλο το νησί. Μέχρι αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: corfutvnews.gr
Πηγή: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Κέρκυρα από την έντονη νεροποντή [εικόνες] | iefimerida.gr by Ρεα Ντούρου on 14/11/2017 - 09:11 Τα προβλήματα στο νησί μας συνεχίζονται από την κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα την Κέρκυρα, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους. Αρκετά είναι τα σημεία τα οποία έχουν πλημμυρίσει είτε σε κεντρικούς δρόμους, είτε σε επαρχιακούς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, καθώς υπάρχουν αρκετά νερά στον δρόμο. Στην Οδό Σπύρου Περουλάκη για ακόμα μία φορά η κατάσταση είναι τραγική. Στο Σολάρι πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο. Στην περιοχή Βρυώνη αντίστοιχη είναι η κατάσταση, με αυλές σπιτιών αλλά και τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει. Έως τώρα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και με τα ανοιχτού τύπου καράβια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ και για σήμερα προβλέπεται άστατος καιρός με καταιγίδες. Διαβάστε περισσότερα στο Corfu Tv News - http://corfutvnews.gr  by Ρεα Ντούρου on 14/11/2017 - 09:11 Τα προβλήματα στο νησί μας συνεχίζονται από την κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα την Κέρκυρα, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους. Αρκετά είναι τα σημεία τα οποία έχουν πλημμυρίσει είτε σε κεντρικούς δρόμους, είτε σε επαρχιακούς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, καθώς υπάρχουν αρκετά νερά στον δρόμο. Στην Οδό Σπύρου Περουλάκη για ακόμα μία φορά η κατάσταση είναι τραγική. Στο Σολάρι πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο. Στην περιοχή Βρυώνη αντίστοιχη είναι η κατάσταση, με αυλές σπιτιών αλλά και τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει. Έως τώρα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και με τα ανοιχτού τύπου καράβια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ και για σήμερα προβλέπεται άστατος καιρός με καταιγίδες. Διαβάστε περισσότερα στο Corfu Tv News - http://corfutvnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.