Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να στείλει το πετρέλαιο στα 300 δολάρια το βαρέλι και να εξαντλήσει τον κόσμο.


Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ριάντ και Τεχεράνης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές πετρελαίου και στην παγκόσμια οικονομία. Το RT ζήτησε από εμπειρογνώμονες, τι σημαίνει ένας πόλεμος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων της Μέσης Ανατολής ,για τις τιμές του αργού πετρελαίου.

War between Iran & Saudi Arabia could send oil to $300 per barrel & impoverish the world
Εάν συμβεί κάποια σύγκρουση, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 500%.
"Οι τιμές ενέργειας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρότητα της σύγκρουσης. Ας θυμηθούμε το μη αναγνωρισμένο Ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο σε κατάσταση συνεχούς πολέμου εξήγαγε περίπου 550.000 βαρέλια την ημέρα μέσω της Τουρκίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να αναμένουμε μια αύξηση πανικού στην τιμή του πετρελαίου στα $ 150- $ 200 την πρώτη ημέρα της σύγκρουσης ... Αν οι Σαουδάραβες και το Ιράν επιτεθούν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του άλλου, οι τιμές του αργού πετρελαίου μπορεί να ανεβαίνουν στα 300 δολλάρια ", ανέφερε ο Μιχαήλ Mashchenko,αναλυτής σο eToro, κοινωνικό δίκτυο για τους επενδυτές.
Ο Ivan Karyakin, επενδυτικός αναλυτής της Global FX, επισημαίνει ότι η περιοχή των πιθανών συγκρούσεων αντλεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πετρελαίου. 
Η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ομάν και το Κατάρ παράγουν περίπου 28 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ποσοστό ελαφρώς μικρότερο από το 30% της παγκόσμιας παραγωγής. οι τιμές θα ανεβούν αμέσως στα $ 150-180 ανά βαρέλι, είπε.
"Τότε όλα θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της σύγκρουσης. Η παγκόσμια αγορά θα επιβιώσει δύο ή τρεις ημέρες από τη σύγκρουση. Εάν η σύγκρουση διαρκέσει μια εβδομάδα, τότε οι τιμές θα αυξηθούν στα 200 δολάρια ή και περισσότερο, και αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, καθώς τα αποθέματα θα μειωθούν ", δήλωσε ο Καριακίν.
Ο αναλυτής επιμένει ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ριάντ και Τεχεράνης είναι απίθανος, καθώς δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και της Κίνας.
Ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είναι πολύ ασύμφορος για τους εισαγωγείς, σύμφωνα με τον Ivan Kapustiansky,αναλυτής στο Forex Optimum.
Σε περίπτωση πολέμου, οι αγορές ενδέχεται να χάσουν περίπου το 20% της παγκόσμιας προσφοράς. Πρώτα απ 'όλα, φυσικά, οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς θα επηρεαστούν. Αυτοί περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, καθώς και την ευρωζώνη, στην πραγματικότητα, οι κύριες ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας », ανέφερε.
https://www.rt.com/business/409905-saudi-arabia-iran-war-oil/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου