Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

AΠΟΚΑΛΥΨΗ : Mυστικό έγγραφο της Χεζμπολάχ αναφέρει ότι η Σ.Αραβία θα εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ για να επιτεθούν στο Ιράν!

Η Λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar,έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο της Χεζμπολάχ που είναι απόρρητο και αναφέρει ότι οι Σαουδάραβες είναι πρόθυμοι να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της Ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής προσπάθειας,  υπό την ηγεσία των ΗΠΑ,για να ενώσουν την περιοχή κατά του Ιράν.Saudi King Salman, left, speaks with his Crown Prince Mohammed bin Salman as they wait for Gulf Arab leaders ahead of the opening of a Gulf Cooperation Council summit, in Riyadh, Saudi Arabia in May 2012. (AP/Hassan Ammar)

Το "μυστικό έγγραφο"δημοσιεύτηκε σήμερα και είναι μία επιστολή που υποτίθεται ότι προέρχεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αdel al-Jubeir, στον πρίγκηπα Mohammed Bin Salman, εξηγώντας γιατί είναι προς το συμφέρον του βασιλείου να εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

 Δεν υπήρξε ανεξάρτητη επιβεβαίωση της επιστολής..
Ενώ η δημοσίευση του υποτιθέμενου εγγράφου έτυχε ικανοποιητικής κάλυψης στον ισραηλινό Τύπο, ο αραβικός τύπος, με εξαίρεση τον Λίβανο, δεν κάλυψε ως επί το πλείστον την ιστορία από την Τρίτη το απόγευμα.
Η δημοσίευση της "μυστικής επιστολής" από την έδρα της Χεζμπολάχ έρχεται σε μια περίοδο ταχείας αύξησης των εντάσεων μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την αυθεντικότητά της.
Οι ειδήσεις του ισραηλινού καναλιού 10 ανέφεραν αόριστες "αραβικές πηγές", οι οποίες ανέφεραν ότι η εικαζόμενη επιστολή ήταν ψυχολογικός πόλεμος από το Ιράν, με στόχο τη φθορά της Σαουδικής Αραβίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
"Έχω την τιμή να σας υποβάλω το σχέδιο για τη σύναψη σχέσεων μεταξύ του βασιλείου και του κράτους του Ισραήλ, με βάση τη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η οποία συζητήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών", ανοίγει η φερόμενη επιστολή του υπουργού Εξωτερικών προς τον πρίγκηπα.
Τον Μάιο, μετά από επίσκεψη του αμερικανικού προέδρου Donald Trump στη Σαουδική Αραβία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διαμορφώσουν μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Η φερόμενη επιστολή συνεχίζει να λέει ότι η προσέγγιση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ διακινδυνεύεται για το βασίλειο, λόγω της δύναμης του παλαιστινιακού αιτίου μεταξύ μουσουλμάνων. Ενώ η εξομάλυνση αρχικά θα απορριφθεί από τους Άραβες, το κείμενο συνεχίζει, η ισραηλινή τεχνολογική και οικονομική αντοχή θα συμβάλει στην καθιέρωση μιας πιο ευημερούσας εποχής για την περιοχή.
"Το βασίλειο δεν θα αναλάβει αυτόν τον κίνδυνο αν δεν αισθανθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υιοθετήσει μια ειλικρινή προσέγγιση στο Ιράν, το οποίο αποσταθεροποιεί την περιοχή χορηγώντας την τρομοκρατία", λέει το κείμενο.
Η επιστολή προσθέτει ότι η Σαουδική Αραβία θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ υπό δύο προϋποθέσεις. 
Πρώτον, είτε το βασίλειο αποκτά πυρηνικά όπλα παρόμοια με το υποτιθέμενο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ, είτε το Ισραήλ παραιτείται από τα φερόμενα πυρηνικά του.
Δεύτερον, σύμφωνα με την επιστολή, οι Σαουδάραβες, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, θα λύσουν το Παλαιστινιακό ζήτημα, συμπεριλαμβανομένων των δύο πιο δύσκολων ζητημάτων τελικού καθεστώτος, της τύχης των Ιερουσαλήμ και των Παλαιστινίων προσφύγων.
Όσον αφορά την Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ θεωρεί σαν πρωτεύουσα, ενώ οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ ανήκει στο μελλοντικό κράτος, οι Σαουδάραβες προτείνουν για την αρχαία πόλη να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να διοικείται από τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την επιστολή.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου