Το drone Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά  τύπου  ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την  Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η  κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .
Αυτά τα επιθετικά αεροχήματα αποτελούν σαφέστατα  μεγάλο κίνδυνο για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά λόγω της δυνατότητας τουρκικού χτυπήματος οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς ανθρώπινες απώλειες , με ταχύτητα και ευστοχία  «ελεγχόμενη» από δεκάδες μίλια μακριά.
Η χρήση ενός τέτοιου οπλικού συστήματος αναβαθμίζει τις ήδη τρελές απαιτήσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο απαιτώντας 17 νησιά και βραχονησίδες τα οποία δεν αναγνωρίζει και του δίνει την δυνατότητα «αιφνιδιαστικού πλήγματος».
 Η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τότε από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις .
Μέσα σε αυτό αμφισβητείται ξεκάθαρα η κυριαρχία αριθμού ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, η δυτική Θράκη, η Νότια Βουλγαρία , περιοχές στα Βαλκάνια,  και γενικά αναφέρεται στην «επιστροφή» των Τούρκων στην περιοχή  μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας .
Η κατασκευή τόσων Τζαμιών και η αποστολή ιμάμηδων με την δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου πληροφοριών σε αυτό ακριβώς το σχέδιο  αποσκοπεί και λιγότερο στους υποστηρικτές του Τούρκου Ιμάμη Γκιουλέν.
Για αυτό τον λόγο υλοποιείται από την δεκαετία του 1980 ένα τρομερά φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με όλα αυτά τα σημερινά «εθνικά» προγράμματα (αντιτορπιλικά, άρματα μάχης, πυραύλους, τυφέκια, κά), τα οποία θα καταστήσουν την χώρα περιφερειακή δύναμη η οποία θα απλώσει την επιρροή της σε όλα τα πρώην Οθωμανική εδάφη.
Πληροφορίες επίσης από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρουν ότι η Τουρκία παρείχε στους Τζιχαντιστές αντάρτες  δηλητηριώδη  αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ στις 4 Απριλίου.
Είναι  γνωστό εξάλλου ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες (θυγατρικές της Αλ-Κάιντα) που ελέγχουν την επαρχία έχουν  την συγκαλυμμένη στήριξη από την τουρκική ΜΙΤ.
Στην ουσία, ο Τούρκος πρόεδρος που βλέπει μπροστά του μόνο τουρκικά μεγαλεία και αυτοκρατορίες , έχει ήδη απλωθεί σε όλη την περίμετρο των συνόρων του έχοντας πάντα στο νου του την επίθεση στο βασικό αντίπαλο που είναι η Ελλάδα.
Η χώρα μας αποτελεί διαχρονικά το μέγα εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.
Απόδειξη άλλωστε είναι τα «σχέδια επίθεσης» που αποκαλύφθηκαν με την επιχείρηση «βαριοπούλα» στην γειτονική χώρα.
Κεμαλικοί και ισλαμιστές «συμφωνούν» σε αγαστή συνεργασία ότι η Ελλάδα πρέπει  να «σβηστεί» από το χάρτη για αυτό και θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για αυτό.
Οι νέο-οθωμανοί όμως όπως και οι πρόγονοι τους τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους ξεχνούν με ποιους έχουν να κάνουν και αυτό είναι σίγουρα «μείον τους».
Την κατάληξη της προσπάθειας αναβίωσης της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας μας την έχουν προλογίσει  εδώ και δεκάδες χρόνια οι Άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας , εμείς οφείλουμε μόνο να πράξουμε απλά το καθήκον μας .
pentapostagma.gr