Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

ΈΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρή κλιμάκωση στα Σκόπια.Το πάνω χέρι προσπαθεί να πάρει ο στρατός.

Τεταμένη όσο ποτέ είναι η κατάσταση στα Σκόπια και ιδιαίτερα στις αλβανόφωνες περιοχές, αφού γενικεύονται οι αναταραχές ανάμεσα σε αλβανόφωνους υποστηριχτές της αντιπολίτευσης και των υποστηριχτών του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Γκρουέφσκι.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως σκοπιανά τεθωρακισμένα εισήλθαν στην αλβανόφωνη πόλη του Τετόβου, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη.
Σας θυμίζουμε πως σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας σας είχαμε ενημερώσει για την εισβολή περίπου 3.000 ένοπλων εξ Αλβανίας, που θα υποκινούσαν τις διαδικασίες απόσχισης της περιοχής. Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στα βόρεια και δυτικά των Σκοπίων είναι Αλβανοί.


Οι εξελίξεις μοιάζουν με εκείνες του 2001, όταν και είχε κυλήσει πολύ αίμα κατά την κρίση που είχε ξεσπάσει και τότε στο κρατίδιο.
Ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αν αναλογιστεί κανείς την γενικότερη έκρυθμη κατάσταση σε όλα τα Βαλκάνια και τις προκλητικές ενέργειες των Αλβανών εθνικιστών, οι οποίες εκτείνονται μέχρι την Βόρεια Ήπειρο.
Για την ώρα τα σκοπιανά στρατεύματα φαίνεται μάλλον να παίζουν το ρόλο του χωροφύλακα στην περιοχή, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν νέες αποσχιστικές ενέργειες.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.