Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Κρίσιμη ημέρα για τα Σκόπια: «Ή θα εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ή... πραξικόπημα»του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.
Kρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για το κράτος των Σκοπίων καθώς οι αλβανόφωνοι του Τετόβου περιμένουν τον πρόεδρο της χώρας Γ.Ιβανόφ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβαίνοντας δηλαδή σε ένα είδος πραξικοπήματος που θα εμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Βουλής
 Στο πρόσωπο που θα εκελγεί Πρόεδρος της Βουλής έχουν συμφωνήσει ο ηγέτης του αλβανικού DUI Ali Ahmeti και ο ηγέτης του SDSM Zoran Zaev μετά από συνάντησή τους στο σκοπιανό κοινοβούλιο όπως αναφέρει το INA.
Η επιλογή του είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το απόγευμα στις 6 η ώρα και ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί αυτό είναι ο πρόεδος Ιβανόφ να προχωρήσει σε μια τέτοια ακραία ενέργεια με βάση κάποια προφαση.
Οι φήμες για επικείμενο πραξικόπημα έκαναν την εμφάνισή τους στα Σκόπια πριν λίγες ημέρες καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι γίνεται μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων προς την πρωτεύουσα, κοντά στην προστατευόμενη περιοχή «Γιάσεν», 15 χλμ βόρεια της πόλης των Σκοπίων.
Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή όπου βρίσκεται μια βάση του πρώην γιουγκοσλαβικού Στρατού. Από εκεί φέρεται ότι οι σκοπιανές δυνάμεις θα ξεκινούσαν-ξεκινήσουν ένα κύμα συλλήψεων κυρίως μελών της αντιπολίτευσης.
Βέβαια αναφέρεται ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των σοσιαλιστών και των τριων αλβανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η εκλογή ενός προέδρου της Βουλής από τα κόμματα αυτά θα σημανει ακριβώς αυτό το γεγονός
Η πολιτική κρίση που έχει δημιουργηθεί στα Σκόπια έχει προκαλέσει μια εστία αποσταθεροποίησης για τα Βαλκάνια και έχει δοθεί η ευκαιρία στον αλβανικό εθνικισμό να αναβιώσει.
 
3.000 ένοπλοι Αλβανοί έχουν περάσει από το Κόσσοβο στο Τέτοβο τις τελυταίες ημέρες και οραματίζονται ήδη  την δημιουργία μιας «μεγάλης ΑΛβανίας»
Η ελληνική διπλωματία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική καθώς ως φαίνεται έχει μια μεγάλη ευκαιρία να απαλλαχθεί από τον «κλέφτη ιστορίας» που είναι τα Σκόπια και τις απαιτήσεις τους για την απόσπαση του ονόματος «Μακεδονία» αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει μέσα στην επομενη πενταετία πολύ σοβαρά προβλήματα με αλβανικές τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές που θα θέλουν ενοποίηση όλων των «αλβανικών» κατά αυτών εδαφών.
Έχουν απαιτήσεις στην ελληνική Ήπειρο, στο σερβικό Πρέσεβο, σε κομμάτι του Μαυροβουνίου κ.λ.π
Βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα μπορεί να απαλλαχθεί μια ενοχλητική ιστορία που κρατάει πάνω από 20 χρόνια αλλά μακροπρόθεσμα αποκτά ένα πολύ σοβαρό γεωπολιτικό αντίπαλο, που θα κατέχει μια ευρεία περιοχή στο κέντρο των Βαλκανίων και το χειρότερο, διαθέτει πληθυσμούς που γεννάνε με υψηλούς ρυθμούς.
Αποκλειστικό: Σήμερα εκλέγεται νέος πρόεδρος..Ιβάνοφ δηλώνει σχεδόν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ είναι πιθανό να βρεθεί απόψε. Έτσι συμφώνησαν ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, και ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ ,μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.

Όπως αναφέρει το ΙΝΑ πρακτορείο ειδήσεων, εκτός εάν οι περιστάσεις δεν δημιουργηθούν απόψε, η επιλογή του προέδρου θα διεξαχθεί αύριο στις 18:00.

Το Γραφείο ΙΝΑ μαθαίνει ότι, στη συνέχεια,ότι ξεκινούν τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ιβάνοφ να κηρύξει κατάσταση πολέμου, υποστηρίζοντας ότι απειλείται ο ενιαίος χαρακτήρας της χώρας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΗ TETOVA 1 : Corfiatiko.blogspot.com
Θα κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το πρόσχημα του πραξικοπόματος.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή Jasen.Το συνεργείο του περιοδικού Focus πήγε για να καταγράψει τα τεκταινόμενα στην περιοχή,αλλά οι στρατιώτες μας άφησαν μέχρι ενός σημείου.Για να προχωρήσουμε πιο πέρα χρειαζόταν άδεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Η περιοχή του «Jasen» είναι  καταφύγιο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού, στο οποίο Ιβάνοφ για να προετοιμάσει το έδαφος για το καταφύγιο, δεδομένου ότι ο σχηματισμός μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν αποκλείεται ότι ο πρόεδρος να κηρύξει κατάσταση πολέμου, με το πρόσχημα του πραξικοπήματος.
Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι ,είπε ότι ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ ,φοβήθηκε την ευθύνη για τα εγκλήματά του,τα  ψευδή μηνύματα ειδήσεων στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι υπό έλεγχο. Εν τω μεταξύ, στο SDSM λένε ότι η νέα πλειοψηφία δεν θα επιτρέψει μια τέτοια ενέργεια στους Ιβάνοφ και Γκρουέφσκι.

Οι αποθήκες είναι κατά των χημικών δηλητηρίων και μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 100 άτομα, ενώ στο εσωτερικό του διαθέτει χώρο για αποθήκευση  αποθεμάτων τροφίμων και άλλων αναγκών.
Πιστεύεται ότι αν γίνει πραξικόπημα,θα είναι από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αργότερα 300 ή 400 άλλοι άνθρωποι που συνδέονται με την αντιπολίτευση, την κοινωνία των πολιτών,  επιχειρηματικές  προσωπικότητες άλλα δημόσια άτομα.
Επίσης θα γίνει πλήρης έλεγχος στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και το κλείσιμο όλων των κοινωνικών δικτύων.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ MONITOR: Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.