Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Κρίσιμες ώρες στα Σκόπια.Τι μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ για την εισβολή οπαδών του Γκρούεφσκι στο Κοινοβούλιο.Αυξάνονται οι εθνικιστικές εντάσεις.ΒΙΝΤΕΟ. ΦΩΤΟ.

Μόλις αποκαλύφθηκε η είδηση ότι το κόμμα του SDSM εξέλεξε Αλβανικής καταγωγής για Πρόεδρο του Κοινοβουλίου,ο κόσμος εισέβαλε στο Κοινοβούλιο μαζί με τους ηγέτες της «Για την από κοινού Μακεδονία».znaminja_-_02.jpg
Στην αίθουσα κυματίζουν σημαίες της πΓΔΜ, τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια και φωνάζουν το όνομα του κράτους.

Πραξικόπημα επιτέλεσε το κόμμα SDSM ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Βουλής ,Αλβανό υποψήφιο,θέλοντας να εφαρμόσουν την πλατφόρμα από τα Τίρανα.
Screenshot_20
Ο Αλβανός βουλευτής του κόμματος DUI,Ταλάτ Τζαφέρι,ψηφίστηκε Πρόεδρος της Βουλής.Μόλις μαθεύτηκε ξέσπασε οργή του κόσμου,που εισέβαλλε στο Κοινοβούλιο,αφού αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται πραξικόπημα.
kurir.mk
Kάποιοι βουλευτές τραυματίστηκαν κατά την εισβολή του κόσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου,και γίνεται έκκληση να σταματήσει η βία.
Ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Damian Manchevski τραυματίστηκαν από διαδηλωτές.Στις κάμερες φαίνονται τα αίματα στο μέτωπο του Ζάεφ.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν νέες εκλογές ενώ έβριζαν τους Αλβανούς.
Θεωρούν την επιλογή του Τζαφέρι για τη θέση του Προέδρου,Πραξικόπημα.
slobodnaevropa.mk

O Aλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, εξέφρασε τη λύπη του για την εξαιρετική κατάσταση στην ΠΓΔΜ με την εισβολή του κόσμου στο Κοινοβούλιο και τον τραυματισμό βουλευτών και δημοσιογράφων.Ο Ράμα, δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης έδωσε εντολή στους Αλβανούς των Σκοπίων να μην πέσουν θύματα των προκλήσεων. Ο Ράμα επέκρινε επίσης την αστυνομία της πΓΔΜ.Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των αντιδράσεων  που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κλιμάκωση. Ελπίζω ότι η αστυνομία στα Σκόπια θα κάνει το καθήκον της για  την προστασία των ανθρώπων «, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
tetovasot.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΤΕLEGRAF-KURIR-SLOBODNA EVROPA KAI TETOVA SOT:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.