Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Συρία, Ρωσία, Ιραν: Όλοι να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας.

Κοινή καταδίκη στα αμερικανικά κτυπήματα με πυραύλους σε Συριακό έδαφος από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, της Συρίας και του ΙΡΑΝ.

Οι τρεις Υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα, όπου συζήτησαν τα τελευταία γεγονότα στη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά και το ακολουθούμενο κτύπημα με πυραύλους από τις ΗΠΑ.
Οι τρεις χώρες επιμένουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να σέβονται την κυριαρχία της Συρίας, είπε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί προσεκτική διερεύνηση του περιστατικού χημικών όπλων στην Ιντλίμπ υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).
Ο κ. Λαβρόφ είπε ότι αυτή η πρόταση της Μόσχας αντιμετώπισε την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση των τριών ΥΠΕΞ ως ισχυρό μήνυμα απέναντι στα Αμερικανικά κτυπήματα.
Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με τους δύο ομολόγους του στην ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και την αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων.
Ο Σύριος Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε εμφαντικά ότι ο Συριακός στρατός δεν έχει και δε χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά κανενός, επαναλαμβάνοντας τη θέση της χώρας του ότι επρόκειτο για προβοκατόρικη ενέργεια, η οποία αποτέλεσε την αφορμή για τα Αμερικανικά κτυπήματα με πυραύλους.

«Η χρήση χημικών όπλων ως πρόσχημα για τη λήψη μέτρων κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός ανεξάρτητου κράτους και ενός μέλους του ΟΗΕ είναι πολύ επικίνδυνο, είπε ο Σύριος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η διεθνής έρευνα είναι επιβεβλημένη.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.