Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ: Καρέ – καρέ η καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών από το Λιμενικό (ΒΙΝΤΕΟ).

katadioxi
Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί και δείχνει τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος να συλλάβουν εμπόρους ναρκωτικών που επέβαιναν σε πλοιάριο γεμάτο ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για μέλη διεθνούς σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην οργάνωση και μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της χώρας μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη.
Το εν λόγω σκάφος που φύλασσαν τα μέλη του κυκλώματος σε εδικικό χώρο στην Αττική, εντοπίστηκε στις 6 Απριλίου από αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να πλησιάζει  τις αλβανικές ακτές κενό φορτίου.
Μετά από παραμονή μίας ώρας περίπου, απέπλευσε φορτωμένο με δέματα  που περιείχαν ναρκωτικά  και προορισμό κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας σε συνεργασία των ελληνικών με τις ιταλικές αρχές  εντοπίστηκε από τις ιταλικές Αρχές να ξεφορτώνει  μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.
Ακολούθησε δραματική καταδίωξη.
Τα τρία μέλη του κυκλώματος που έκανα το κοντραμπάντο με τα ναρκωτικά  επιβιβάστηκαν στο  ταχύπλοο και κατάφεραν να διαφύγουν από τους ιταλούς και πέρασαν στα ελληνικά  χωρικά ύδατα. Εκεί  όμως τους περίμεναν οι  ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος με πλωτά περιπολικά και ελικόπτερα της FRONTEX. Τους επιβαίνοντες στο σκάφος ακινητοποίησαν ελεύθεροι σκοπευτές  της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  στη θαλάσσια περιοχή νότια ακρωτηρίου Ταίναρο, ενώ  είχαν προηγηθεί προειδοποιητικές βολές μπροστά από το λαθρεμπορικό σκάφος  σε ασφαλή απόσταση.

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με διεθνείς αρχές καταστολής εγκλήματος, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και  Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τους Τομείς Ασφάλειας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά και Πάτρας.
Για την σύλλψη των μελών της σπείρας, υπήρξε συνεργασία με την ιταλική Guardia Di Finanza.

«Οι  συλληφθέντες συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται από την Περί Ναρκωτικών νομοθεσία και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την αγορά – προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, ώστε να αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και να διαθέτουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων. Τις ποσότητες των ναρκωτικών διακινούσαν, παρέδιδαν και πωλούσαν στις ακτές τις Ιταλίας» επισημαίνουν αξιωματικοί του Λιμενικού» και προσθέτουν: «Από τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή, τα χρησιμοποιούμενα μέσα για την ασφαλή μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τη γεωγραφική της εξάπλωση, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την αδιάλειπτη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών».
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.