Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Σχέδιο ΝΑΤΟ και ΕΕ για την δημιουργία της «Μεγάλης Ρουμανίας»

Ο  πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας Τ. Μπασέσκου ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της  διαδικασίας «επιστροφής» της Μολδαβίας υπό τον έλεγχο του Βουκουρεστίου, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. Συγκεκριμένα μέσω δημοψηφισμάτων θα «ζητηθεί» η ένωση των  δύο χωρών , με το θέμα της Υπερδνειστερίας στην ουσία να «ίπταται». Στην ουσία θα επιχειρηθεί μια συνολική  αλλαγή του καθεστώτος από την εποχή της λήξης του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.romania

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας σε  συνέδριο του κόμματος «Λαϊκό Κίνημα» μίλησε  για την  συγχώνευση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, η οποία αποτελεί την  τελευταία ευκαιρία για τις δύο χώρες να ενταχθούν  στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο  η απόφαση της ένωσης των δύο χωρών , επανειλημμένα  έχει προταθεί από τον  νυν Πρόεδρο της Μολδαβίας Νικολάε Τιμόφτι καθώς  και πλήθος αξιωματούχων. Αλλά, όπως τόνισε ο Τ. Μπασέσκου οι Ρουμάνοι πολιτικοί δεν έχουν το θάρρος να συζητήσουν  το θέμα αυτό που αφορά  την Μολδαβία . Ως εκ τούτου, ο Τράιαν Μπασέσκου πιστεύει ότι έχει έρθει  πλέον η ώρα να ξεκινήσει η προετοιμασία για την διενέργεια  δημοψηφίσματος  στη Μολδαβία και την Ρουμανία για την ένωση των δύο  χωρών.
«Η Ρουμανία θα ενισχύσει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα είναι σε θέση να απαλλαγεί  από τις τύψεις της μετάβασης, η οποία, αν κρίνουμε από τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει ποτέ»,  δήλωσε ο Μπασέσκου, προσθέτοντας ότι χωρίς αυτή την απόφαση, η Μολδαβία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ.
Το  Βουκουρέστι καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για την προετοιμασία και διεξαγωγή αυτών των δημοψηφισμάτων για την ένωση αυτών των χωρών κάτω από τη ρουμανική σημαία. Ο Μπασέσκου επέκρινε τις δηλώσεις του σημερινού προέδρου Klaus Johannis, ο οποίος πιστεύει ότι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα για τη Ρουμανία είναι η  ένταξη στη ζώνη του ευρώ.
«Η Ρουμανία σήμερα δεν μπορεί να ζήσει με τη συμφωνία  δύο εγκληματιών,  του Ι. Στάλιν και του Α. Χίτλερ μέσω μιας συμφωνίας που υπέγραψαν  άλλοι  δύο εγκληματίες,  ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ρίμπεντροπ και ο Ρώσος ομόλογος του  Μολότωφ. Η συμφωνία αυτή διαχώρισε τους Ρουμάνους σε δύο κράτη »,  δήλωσε ο Τραϊάν Μπασέσκου.
Το μέλλον, σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr που διαβλέπει η  πολιτική ελίτ στην χώρα είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Ρουμανίας», με σκοπό την ολοκλήρωση της ένωσης της Μολδαβίας και της Υπερδνειστερίας. Η Ρωσία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει την ακύρωση συμφωνίας για την Υπερδνειστερία. Πολύ πιθανό  λοιπόν η περιοχή αυτή να αποτελέσει μια δεύτερη « Ουκρανία» και μάλιστα πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου