Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Δραματική εξέλιξη στη Μεσόγειο! Μπλέκει και η Ελλάδα.

rosiaegypt

Έκλεισε και επίσημα η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, καθώς οι δύο πρόεδροι Βλαντιμιρ Πούτιν και Αμπντέλ αλ Σίσι υπέγραψαν πλέον την συμφωνία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου στη Μόσχα.

Σκοπός αυτής της συμμαχίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, πρόκειται να είναι η από κοινού αντιμετώπισης της οργάνωσης ISIS στη Ν.Α.Μεσογείο αλλά και σε Συρία. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διάθεση των Αιγυπτιακών αεροδρομίων στα ρωσικά μαχητικά και μεταφορικά αεροσκάφη όπως και ο ελλιμενισμός ρωσικών πολεμικών σκαφών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε λιμάνια της Αιγύπτου.
Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να επιφέρει πλήθος γεωπολιτικών αλλαγών στην Ν.Α. Μεσόγειο, καθώς πλέον η Αίγυπτος ορίζεται ως ο “άμεσος σύνδεσμος”  για τις γύρω χώρες της Αφρικής  αλλά και για τις χώρες της Αραβίας, οι οποίες έχουν σκοπό την σύσταση ή την ισχυροποίηση των σχέσεών τους με το Κρεμλίνο.
Στον αντίποδα η προαναφερθείσα συμμαχία πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο, μιας και θα αποτελέσει ξεκάθαρο αντίβαρο της συμμαχίας ΗΠΑ-Τουρκίας (και των λοιπών κρατών του κόλπου) καθώς θα έχουν τους ίδιους σκοπούς αλλά όχι απαραίτητα τα ίδια συμφέροντα. Για την ακρίβεια ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, τρέφει βλέψεις για τη Συρία καθώς την θεωρεί ένα “τουρκικό προτεκτοράτο “, ενώ παράλληλα ΗΠΑ και Γαλλία έχουν ως σκοπό την εκδίωξη του Σύρου ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσσαντ από την εξουσία.     http://www.makeleio.gr/?p=424625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου