Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Σεισμός στην Ιαπωνία: Εικόνες Αποκάλυψης μετά τα 7,6 Ρίχτερ – Τσουνάμι «πνίγουν» τις δυτικές ακτές.

 

Σεισμός στην Ιαπωνία: Αντιμέτωπη με ακόμη έναν σεισμό-τέρας η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου»

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, μόλις λίγες ώρες μετά την έλευση του 2024, η Ιαπωνία σείστηκε από 7,6 Ρίχτερ με επίκεντρο την επαρχία Χουκουρίκου.

Από την σεισμική δόνηση, δεκάδες σπίτια δεν άντεξαν και γκρεμίστηκαν ενώ στην Ουατζίμα άνοιξε η γη κυριολεκτικά στα δυο!Την ίδια ώρα, έχουν ήδη καταγραφεί τα πρώτα κύματα, τα οποία έχουν χτυπήσει δεκάδες περιοχές στην δυτική Ιαπωνία. Μάλιστα στην πόλη Νιιγκάτα αναμένονται κύματα ύψους 3 μέτρων ωστόσο ο τηλεοπτικός σταθμός NHK ανέφερε πως υπάρχει κίνδυνος για κύματα ύψους 5 μέτρων!

Περίπου 33.500 νοικοκυριά στη δυτική ακτή του Χονσού έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Το ρωσικό υπουργείο έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι τμήματα της δυτικής ακτής του νησιού Σαχαλίνη, που βρίσκεται κοντά στην Ιαπωνία στη ρωσική ακτή του Ειρηνικού, απειλούνται επίσης από τσουνάμι και ότι ο τοπικός πληθυσμός εκκενώνεται, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εν τω μεταξύ, στη Σεούλ, η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η στάθμη της θάλασσας σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας Gangwon στην ανατολική ακτή ενδέχεται να ανέβει μετά τον σεισμό

Άντεξε ο πυρηνικός σταθμός στην Σίκα.

Το «φάντασμα» της Φουκουσίμα από τον καταστροφικό σεισμό του 2011 επανήλθε στις μνήμες όλων μετά τα 7,6 Ρίχτερ που χτύπησαν την επαρχία Χοκουρίκου στην Ιαπωνία ανήμερα της Πρωτοχρονικάς.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό στην πόλη Σίκα, ωστόσο σύμφωνα με την γιαπωνέζικη Κυβέρνηση δεν παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν ανωμαλίες στον πυρηνικό σταθμό Σίκα και σε άλλους σταθμούς προς το παρόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Yoshimasa Hayashi.

Η Hokuriku Electric Power, η Tokyo Electric Power Co και η Kansai Electric Power λειτουργούν αρκετούς πυρηνικούς σταθμούς κατά μήκος της ακτογραμμής που θα μπορούσαν να πληγούν από τσουνάμι.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον σεισμό του 2011, οι Ιαπωνικές Αρχές προχώρησαν στην κατασκευή τοίχου από οπλισμένο σκυρόδεμα ώστε να θωρακίσει τους αντιδραστήρες από ένα πιθανό τσουνάμι.

Το τείχος σχεδιάστηκε 4 μέτρα ύψος και 700 μέτρα μήκος, 11 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δίπλα σε αυτό έχει εγκατασταθεί μια νέα πύλη αποστράγγισης για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σε περίπτωση που το θαλασσινό νερό θα μπορούσε να περάσει πάνω από τον τοίχο και να βυθίσει το εργοστάσιο.

Άλλα μέτρα ασφαλείας έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν την εγκατάσταση μιας επιπλέον αντλίας για την ψύξη των αντιδραστήρων με θαλασσινό νερό και μιας επιπλέον πηγής ενέργειας για τη λειτουργία μιας βαλβίδας για την εξαέρωση του ατμού από τους αντιδραστήρες.

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου