Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Έρχονται τα σκάνερ αναγνώρισης βιομετρικής ταυτότητας.

 Σήμερα, όλες οι χώρες στον κόσμο επιταχύνουν την εφαρμογή εθνικών βιομετρικών βάσεων δεδομένων ή οικοσυστημάτων ψηφιακής ταυτότητας για να επεκτείνουν τα πεδία χρήσης ψηφιακών ταυτοτήτων και να επιτρέψουν στους πολίτες ευκολότερη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η νέα βιομετρική ταυτότητα προωθείται αυτή την στιγμή στον κόσμο για την καταπολέμηση της κλοπής ταυτότητας.

Τι είναι η ψηφιακή ταυτότητα;
Η ψηφιακή ταυτότητα ή το ψηφιακό αναγνωριστικό αναφέρεται στο διαπιστευτήριο ψηφιακής ατομικής ταυτότητας.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μη αυτόματες μεθόδους επαλήθευσης ταυτότητας, μια ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω ψηφιακών καναλιών. Μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητα ενός ατόμου μέσω βιομετρικών δεδομένων.

Τι είναι η ψηφιακή κάρτα ταυτότητας και η συσκευή ανάγνωσης καρτών ταυτότητας;
Καθώς η ταυτότητα ενός ατόμου μπορεί να επαληθευτεί μέσω των βιομετρικών του δεδομένων, βγαίνει η ψηφιακή ταυτότητα.

Η ψηφιακή ταυτότητα αναφέρεται στην ταυτότητα που περιέχει βιομετρικά δεδομένα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταυτοποίηση και έλεγχο ταυτότητας με βάση φυσικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά συμπεριφοράς. Αυτό περιλαμβάνει πρόσωπο, δακτυλικό αποτύπωμα, μάτι, ίριδα, φωνή κ.λπ.

Η συσκευή ανάγνωσης καρτών ταυτότητας που ονομάζεται επίσης σαρωτής εγγράφων ταυτότητας είναι η συσκευή που μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις πληροφορίες μέσα στη βιομετρική ταυτότητα.

Τι κάνει τις ψηφιακές ταυτότητες τόσο σημαντικές;
Καθώς η ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών περιέχει τα συγκεκριμένα βιομετρικά τους δεδομένα, τους επιτρέπει έτσι πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως ιατρική περίθαλψη, κοινωνική ασφάλιση, κατάρτιση, απασχόληση, κινητές επιχειρήσεις, κ.λπ. με πιο ασφαλή διαπιστευτήρια ταυτότητας.

Με δεδομένο αυτό, οι κυβερνήσεις εκπληρώνουν ευκολότερα τις ευθύνες και τα καθήκοντά τους. Ακολουθούν ορισμένα βασικά οφέλη που μπορείτε να απολαύσετε με την ψηφιακή ταυτότητα.

Τα οφέλη της νέας ψηφιακής ταυτότητας:

 Επιτάχυνση βασικών υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.
Οι πολίτες έχουν πρόσβαση να συμμετέχουν σε κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες και να λαμβάνουν ίσα κοινωνικά οφέλη με τις ψηφιακές τους ταυτότητες.

Προστασία του προσωπικού απορρήτου και διατήρηση των πολιτικών δικαιωμάτων
Χάρη στα βιομετρικά δεδομένα των ατόμων, το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας επιτρέπει στους πολίτες να επικυρώνουν εύκολα και με ακρίβεια την αυθεντικότητά τους χωρίς να παρέχουν άλλα έντυπα υλικά.

Αυξήστε την ικανότητα διαχείρισης της κυβέρνησης
Για βασικούς τομείς διαχείρισης ελέγχου πρόσβασης, η ψηφιακή ταυτότητα με βιομετρικά δεδομένα είναι ένα αξιόπιστο διαπιστευτήριο ταυτότητας.

Μπορεί να αποφύγει σφάλματα που προκαλούνται από τη μη αυτόματη εγγραφή στην είσοδο και να λύσει το πρόβλημα της ψεύτικης ταυτοποίησης.

Βελτιστοποιήστε τις οικονομικές συναλλαγές
Οι ψηφιακές κάρτες ταυτότητας που συνδέονται με τον τραπεζικό λογαριασμό επιτρέπουν επίσης στους πολίτες να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πληρωμή και να επιταχύνουν τη διαδικασία της κοινωνίας χωρίς μετρητά.

Δεδομένου αυτού, η χρηματοοικονομική συναλλαγή θα είναι εξασφαλισμένη και βελτιστοποιημένη.

Ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας
Χάρη στα συστήματα βιομετρικής ταυτότητας και της ψηφιακής ταυτότητας, η αστυνομία μπορεί γρήγορα να συλλάβει και να επαληθεύσει την ταυτοποίηση των εγκληματιών και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους στη διαχείριση υποθέσεων.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Το βιομετρικό χαρακτηριστικό το καθιστά ικανό να αναγνωρίζει γρήγορα τις ταυτότητες των παράνομων μεταναστών.

Είναι ευνοϊκό για την καταστολή παράνομων πράξεων, τη βελτίωση της διαχείρισης του ελέγχου των συνόρων, την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και την ενίσχυση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου