Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

«Σηκώθηκαν» 12 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 – Πληροφορίες ότι εκτόξευσαν πυραύλους με στόχο το Κίεβο

Απογειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7) δώδεκα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95, τα οποία κατευθύνονται προς την Ουκρανία και ετοιμάζονται να κτυπήσουν νέους στόχους. 

Η ρωσική Αεροπορία απαντά στην μαζική επίθεση των Ουκρανών στη Ζαπορίζια, «σηκώνοντας» βομβαρδιστικά, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτόξευσαν πυραύλους με στόχο το Κίεβο!

Έχει σημάνει συναγερμός στην ουκρανική αεράμυνα, ενώ ακούγονται σειρήνες σχεδόν σε όλη την Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια αρκετά «περίεργη» ώρα για βομβαρδισμό, καθώς συνήθως γίνονται βράδυ.

Να θυμίσουμε ότι τη νύχτα της Δευτέρας οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επιθέσεις στις περιοχές Ζαπορίζια, Σούμι, Τσερκάσι, Κμελνίτσκα, Κιροβοχράντ, Ζιτομίρ και Βινιτσκά.

Μια από τις επιθέσεις που έλαβε χώρα τη νύχτα ήταν αυτή στο Κίεβο, η οποία πραγματοποιήθηκε από UAV. Ωστόσο η συγκεκριμένη επίθεση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, αποκρούστηκε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας εντόπισαν και κατέρριψαν όλους τους εναέριους στόχους που προσπάθησαν να επιτεθούν στο Κίεβο τη νύχτα της 24ης προς 25η Ιουλίου, υποστήριξαν οι Ουκρανοί.

«Ο εχθρός επιτέθηκε στο Κίεβο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες το βράδυ. Εκδόθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής και ήταν σε ισχύ για 3 ώρες. Προηγουμένως, ο εχθρός χρησιμοποίησε ιρανικής κατασκευής πυρομαχικά παραμονής Shahed. Αυτή είναι η έκτη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πρωτεύουσα αυτόν τον μήνα. Όλοι οι εναέριοι στόχοι εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν κατά την προσέγγιση του Κιέβου από τις δυνάμεις αεράμυνας», έγραψε στο Telegram ο Serhii Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου.

Όσον αφορά την περιοχή Σούμι, εκεί οι Ρώσοι κατέστρεψαν χθες την μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου