Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Έτσι θα μπουν στον πόλεμο οι Πολωνοί;; Μαζεύουν εκτάκτως στρατό στα ανατολικά σύνορα/

 Ετοιμάζονται να πάρουν σειρά μετά τους Ουκρανούς...


Η κίνηση-ματ του Πούτιν, όπου έστειλε χιλιάδες ετοιμοπόλεμους επαγγελματίες στρατιώτες μέσω της Wagner στη Λευκορωσία, πανικοβάλλει τους Πολωνούς, οι οποίοι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τη μοίρα των Ουκρανών.

Η επιτροπή ασφαλείας της Πολωνίας αποφάσισε σε συνεδρίασή της την Τετάρτη να μετακινήσει στρατιωτικές μονάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω της παρουσίας της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Λευκορωσία, μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας της.

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν εμφανίστηκε σε βίντεο την Τετάρτη στο οποίο καλωσορίζει τους μισθοφόρους του στην Λευκορωσία, λέγοντάς τους ότι δεν θα συμμετάσχουν άλλο στον πόλεμο στην Ουκρανία προς το παρόν, αλλά δίνοντάς τους επίσης εντολές να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για την Αφρική ενώ εκπαιδεύουν τον λευκορωσικό στρατό.

Χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι μισθοφόροι της Wagner άρχισαν να εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις της Λευκορωσίας σε στρατιωτικό πεδίο που βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, που είναι χώρα μέλος του NATO.

“Η εκπαίδευση ή τα κοινά γυμνάσια του λευκορωσικού στρατού και η Wagner Group συνιστούν αναμφισβήτητα πρόκληση”, δήλωσε στο PAP ο Ζμπίγκνιου Χόφμαν.

“Η Επιτροπή (Ασφαλείας) ανέλυσε πιθανές απειλές, όπως η μετατόπιση μονάδων της Wagner Group. Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάριους Μπλάστσακ, αποφάσισε να μετακινήσει τους στρατιωτικούς μας σχηματισμούς από τα δυτικά στα ανατολικά της Πολωνίας”, πρόσθεσε.

Άνθρωποι που ζουν κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία δήλωσαν χθες ότι μπορούσαν να ακούσουν πυροβολισμούς και ελικόπτερα μετά την άφιξη της Οργάνωσης Βάγκνερ για να εκπαιδεύσει τις ειδικές δυνάμεις της Λευκορωσίας, κάτι που ενέτεινε τους φόβους τους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να φτάσει σε αυτούς.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Βαρσοβία άρχισε να μετακινεί πάνω από 1.000 στρατιώτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Επίσης στις αρχές Ιουλίου η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

(απεμπε – απεμπε-EPA-PAP photo)

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου