Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί για καύσωνες και τον Αύγουστο.

 Ο ανώτερος σύμβουλος για θέματα ακραίας ζέστης του WMO τονίζει πως κλιματική κρίση σημαίνει ότι οι καύσωνες θα γίνονται πιο συχνοί και θα εκδηλώνονται σε όλες τις εποχές.

Τα κύματα καύσωνα αναμένεται να επιμείνουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη και κατά τον μήνα Αύγουστο όπως δήλωσε ανώτερος σύμβουλος για θέματα ακραίας ζέστης του WMO (Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός).

Ο WMO μόλις πριν λίγες ημέρες είχε επισημάνει πως αναμένονται θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε Βόρεια Αμερική, την Ασία, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο κάνοντας λόγο για ”αυξημένο αριθμό ημερών με υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα καθώς ο καύσωνας εντείνεται”.

″Θα πρέπει να περιμένουμε ότι αυτοί οι ακραίοι καύσωνες θα συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστ”, δήλωσε στο Reuters ο Ανώτερος Σύμβουλος Ακραίας Ζέστης του WMO Τζον Νάιρν.

Η Νότια Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα κύμα καύσωνα που σπάει ρεκόρ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αιχμής, και οι αρχές προειδοποιήσουν για αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων υγείας, ακόμη και θανάτου.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν επίσης διαταράξει τις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών, με την επικίνδυνη ζέστη να εκτείνεται από τη Νότια Καλιφόρνια μέχρι τον βαθύ νότο.

Συνθήκες ακραίας ζέστης καταγράφονται και στην Μέση Ανατολή.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου