Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Τρεις μέρες σκότους είναι η σύγκρουση της Γης με έναν πλανήτη σκοτεινής ύλης.

 Οι χώρες και οι λαοί έλαβαν τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ενός δίδυμου αστεριού κοντά στον Ήλιο τη δεκαετία του 1970, όταν ο Zecharia Sitchin δημοσίευσε μια ολόκληρη σειρά βιβλίων για αυτό το θέμα. Στη δεκαετία του 1980, οι αστρονόμοι άρχισαν να γράφουν για τον Nibiru, και είδαν ακόμη και κάτι τέτοιο στον ουρανό - ένα αντικείμενο στο μέγεθος του Δία ή πολύ μεγαλύτερο, που πλησιάζει τη Γη από το διάστημα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, θα έπρεπε να είχε φτάσει στα όρια του ηλιακού συστήματος τη δεκαετία του 2000. 


Τότε τέτοιες δημοσιεύσεις σταμάτησαν κατά κάποιον τρόπο απότομα, κάτι που θύμιζε πολύ τις δημοσιεύσεις για την ατομική βόμβα της δεκαετίας του 1930: μόλις επιτεύχθηκε μια σημαντική ανακάλυψη στη διάσπαση του ατομικού πυρήνα, μια αντιπροσωπεία διάσημων φυσικών έτρεξε σε επιστημονικά περιοδικά, που τραγούδησαν σε χορωδία με θέμα «η ατομική βόμβα δεν θα δημιουργηθεί ποτέ Ποτέ, είναι αδύνατο. Κάπως έτσι συνέβη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τον Nibiru. 

Σύμφωνα με τη γενική άποψη, ο Nibiru είναι είτε αστέρι νετρονίων με διάμετρο 20 - 50 χιλιόμετρα και μάζα σαν ένα ζευγάρι Ήλιων, είτε ακόμη και μια μαύρη τρύπα γύρω από την οποία περιστρέφονται μερικά φεγγάρια. Υπάρχει επίσης μια εκδοχή ενός πολύ προηγμένου πολιτισμού που μπορεί να κινήσει τον πλανήτη του σαν διαστημόπλοιο, στην πορεία που τον περιβάλλει με ένα πεδίο αδιαπέραστο στο φως .

Ωστόσο, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούμε μια εντελώς νέα, θεμελιωδώς διαφορετική θεωρία, η οποία έχει αρχίσει να προωθείται σε αστρονομικά περιοδικά. 

Eurekalert.org, 13 Ιουλίου 2023:

Τα αστέρια λάμπουν έντονα από το σκοτάδι του διαστήματος χάρη στη σύντηξη, όταν τα άτομα συγχωνεύονται και απελευθερώνουν ενέργεια. Τι γίνεται όμως αν υπάρχει άλλος τρόπος να τροφοδοτήσει το αστέρι;

Μια ομάδα τριών αστροφυσικών - η Katherine Freese του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Austin σε συνεργασία με τους Cosmin Ilie και Jillian Paulin '23 του Πανεπιστημίου Colgate - ανέλυσαν εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) και βρήκαν τρία φωτεινά αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι "σκοτεινά". αστέρια» θεωρητικά αντικείμενα πολύ μεγαλύτερα από τον Ήλιο και πολύ φωτεινότερα, που τροφοδοτούνται από την εξόντωση των σωματιδίων της σκοτεινής ύλης. Εάν επιβεβαιωθεί, τα σκοτεινά αστέρια θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη φύση της σκοτεινής ύλης, ένα από τα βαθύτερα άλυτα προβλήματα σε όλη τη φυσική.

«Η ανακάλυψη ενός νέου τύπου άστρου είναι αρκετά συναρπαστική από μόνη της, αλλά η ανακάλυψη ότι είναι η σκοτεινή ύλη που το εξουσιοδοτεί θα ήταν τεράστια», δήλωσε ο Freese, διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Weinberg και πρόεδρος του Τμήματος Jeff and Gail Kodoski. Φυσικής στο πανεπιστήμιο Ώστιν. 

Αν και η σκοτεινή ύλη αποτελεί περίπου το 25% του σύμπαντος, η φύση της διαφεύγει από τους επιστήμονες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αποτελείται από στοιχειώδη σωματίδια νέου τύπου και η αναζήτηση τέτοιων σωματιδίων συνεχίζεται.

Μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων είναι τα ασθενώς αλληλεπιδρώντα μαζικά σωματίδια. Όταν συγκρούονται, αυτά τα σωματίδια εξαφανίζονται, εκπέμποντας θερμότητα στα σύννεφα υδρογόνου που καταρρέουν και μετατρέποντάς τα σε λαμπερά σκοτεινά αστέρια. Η αναγνώριση των υπερμεγέθων σκοτεινών αστεριών θα ανοίξει τη δυνατότητα μελέτης της σκοτεινής ύλης με βάση τις παρατηρούμενες ιδιότητές τους.

arxiv.org, 21 Μαρτίου 2023:

Μέχρι σήμερα, η επικρατούσα υπόθεση είναι ότι όλοι οι εξωπλανήτες αποτελούνται από συνηθισμένη ύλη. Ωστόσο, προσφέρουμε την ασυνήθιστη πιθανότητα ορισμένοι εξωπλανήτες να αποτελούνται από σκοτεινή ύλη, την οποία αποκαλούμε "σκοτεινούς εξωπλανήτες".

Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε μεθόδους αναζήτησης για σκοτεινούς εξωπλανήτες, συμπεριλαμβανομένου του λόγου μάζας προς ακτίνα, της φασματοσκοπίας, της ελλιπούς διέλευσης και της καμπύλης φωτός διέλευσης. Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούμε στη μέθοδο της καμπύλης φωτός διέλευσης και θα δείξουμε πώς να διακρίνουμε μερικώς διαφανείς σκοτεινούς εξωπλανήτες από εντελώς αδιαφανείς συνηθισμένους εξωπλανήτες χρησιμοποιώντας τόσο παρατηρούμενα δεδομένα εξωπλανητών όσο και προσομοιωμένα δεδομένα σκοτεινών εξωπλανητών.

Η ανάλυσή μας δείχνει ότι σκοτεινοί εξωπλανήτες με μεγάλες ακτίνες (πάνω από περίπου το 10% της ακτίνας του άστρου) και μικρό οπτικό βάθος (κάτω από περίπου 1) μπορούν να αναγνωριστούν με την τρέχουσα ευαισθησία του τηλεσκοπίου.

Η σκοτεινή ύλη αποτελεί περίπου το 25% ολόκληρου του σύμπαντος και το 85% της συνολικής μάζας του σύμπαντος:

Τα κύρια στοιχεία της σκοτεινής ύλης είναι τα λεγόμενα WIMP (WIMPs, Weakly Interacting Massive Particles) - αόρατα υποθετικά σωματίδια που παίζουν το ρόλο πρωτονίων-νετρονίων. Επομένως, με μια τέτοια πυκνότητα σκοτεινής ύλης, δεν υπάρχει μόνο η πιθανότητα ύπαρξης σκοτεινών αστεριών και σκοτεινών πλανητών, αλλά πιθανότατα ορατά αστέρια και πλανήτες πετούν σε αυτό το σκοτεινό σύμπαν, όπως τα μπιζέλια σε πηχτή πατατόσουπα. Και σε αυτή την περίπτωση, ο Nibiru θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς τους σκοτεινούς πλανήτες. 

Δεδομένου ότι τα WIMP υπάρχουν μόνο στη θεωρία, οι ιδιότητές τους μπορούν να θεωρηθούν μόνο μέχρι στιγμής. Και μπορεί να υποτεθεί ότι τα πρωτόνια-νετρόνια δεν αλληλεπιδρούν ιδιαίτερα με τα WIMP, που πετούν το ένα μέσα από το άλλο. Τι συμβαίνει όμως εάν αυτά τα WIMP συγχωνευθούν σε έναν πλανήτη στο μέγεθος του Δία ή ακόμα και στο μέγεθος ενός αστεριού;

Η Γη θα πετάξει μέσα από έναν τέτοιο πλανήτη, σαν μέσα από ένα σύννεφο. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα σύννεφο, γιατί εκείνη τη στιγμή θα έχουμε καθαρό τριήμερο σκότους εδώ με πλήρη παραβίαση των φυσικών νόμων - ο ηλεκτρισμός θα εξαφανιστεί, το φως δεν θα καεί, θα παραμείνουν μόνο κεριά, τα οποία βασίζονται σε χημικές αντιδράσεις.

Και θα υπάρχουν ακόμα πλάσματα που ζουν σε έναν πλανήτη σκοτεινής ύλης. Θα φάνε συντρόφους της γης όπως οι φάλαινες τρώνε πλαγκτόν. Θα καταβροχθίσουν ταυτόχρονα τους εξωγήινους αδελφούς, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου