Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα Μητσοτάκης – Δένδιας…


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν καθόλου ήρεμο για το Μέγαρο του Μαξίμου και τον ένοικό του Κυριάκο Μητσοτάκη! Η ταραχή του Πρωθυπουργού συντελείται από τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. Ο οποίος έγινε “Τούρκος” στην πληροφορία της παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο. Έτσι φημολογήθηκε πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην οποία συμμετείχαν στενοί συνεργάτες του  Νίκου Δένδια, κυρίαρχο θέμα ήταν το ενδεχόμενο παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών!

Βέβαια θεωρούμε πως αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα από πλευράς Νίκου Δένδια, προκειμένου να λάβει το ηχηρό μήνυμα ο Πρωθυπουργός!

Ο Νίκος Δένδιας ποτέ βεβαίως δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να γίνει μια ημέρα αρχηγός της ΝΔ και ακολούθως Πρωθυπουργός! Αυτή η επιθυμία του ενισχύθηκε από το υψηλό πόστο που κατέχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και λόγω των πολιτικών ισχυρών γνωριμιών που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών!

Αυτή λοιπόν η χρονική στιγμή φρονούμε, πως ήταν η καταλληλότερη για τον Νίκο Δένδια, ώστε να εκδηλώσει την φιλόδοξη στόχευσή του, προς ένα Πρωθυπουργό που βάλλεται πανταχόθεν, από το εσωτερικό και το εξωτερικό! Έναν Πρωθυπουργό, που κατακρημνίζει στα βράχια καθημερινά τα ποσοστά της ΝΔ, που όμως λόγω της παντελούς έλλειψης αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ – κυρίως – εξακολουθεί να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα!

Γι΄ αυτό ο Νίκος Δένδιας θα ήθελε να γίνουν εκλογές, όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να αναλάβει Πρωθυπουργός μιας συμμαχικής Συστημικής κυβέρνησης! Με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ βεβαίως – βεβαίως! Όσο για το προεδριλίκι της ΝΔ, αυτό μπορεί προς το παρόν να περιμένει!

Σύμμαχος του Νίκου Δένδια στην πρωθυπουργική του φιλοδοξία, είναι η ήδη έντονη εσωτερική αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από μέρους της Κ.Ο. της ΝΔ, αλλά και μπαράζ δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ κατά του Πρωθυπουργού και κυρίως φίλο-Μητσοτακικών Μέσων μέχρι πρότινος!

Ωστόσο, εμείς – εδώ και 1-2 χρόνια πριν μιλούσαμε για τις αρχηγικές τάσεις του Νίκου Δένδια και την διαφαινόμενη φιλοδοξία του! Την οποία αντιλαμβανόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι΄ αυτόν τον λόγο ήταν “δυο ξένοι στην ίδια πόλη” Μητσοτάκης και Δένδιας!

Μάρτυράς μας, ένα από τα πολλά ρεπορτάζ μας που είχαμε προαναγγείλει αυτό το μεγαλεπήβολο όνειρο του Νίκου Δένδια, όπως:

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 έγραφα στο παρακάτω άρθρο με τίτλο:

ΔΥΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ” ΚΑΙ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ “ΔΕΝΔΙΑΣ” μεταξύ των άλλων:

«…Άλλωστε ο Νίκος Δένδιας προβάρει ήδη “κοστούμι Πρωθυπουργού” και τούτο φάνηκε για άλλη μια φορά στην προ ημερών συζήτηση στη Βουλή και όπου έγινε τηλεγραφικά η διαγραφή από την κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ του Βουλευτή της Κωνσταντίνου Μπογδάνου!

Που εξ ονόματος του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στην τηλεοπτική ΕΡΤ:

“Δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύονται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, δεν έχουμε άλλον”…»!

Όμως και άλλες φορές έχω αναφερθεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Νίκου Δένδια! Την πολύ καλή σχέση που έχει ο ΥΠΕΞ μας με την οικογένεια των Ρόθτσιλντ! Η οποία έκανε τον Εμανουέλ Μακρόν Πρόεδρο της Γαλλίας! Εξ ου και η άριστη σχέση Μακρόν – Δένδια!

Με τούτα και με τα άλλα, εάν επιβεβαιωθεί η υπέρμετρη φιλοδοξία του Νίκου Δένδια, θα είναι άλλη μια μελανή σελίδα στην μακρόχρονη πολιτική ζωή του Τόπου!

Θα είναι άλλο ένα “θανατηφόρο δυστύχημα” για το Έθνος των Ελλήνων!

Τέτοιες παρθενογενέσεις κατά το παρελθόν, μόνο κακό προκάλεσαν στην Ελλάδα!!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2022

egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου