Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Νέα παγκόσμια μάστιγα: το θανατηφόρο "μαύρο καλούπι" καλύπτει τους Ινδούς που επέζησαν από τον κοροναϊό.

Οι γιατροί στην πολιτεία της Ινδίας ,του Γκουτζαράτ, έχουν καταγράψει ένα ξέσπασμα βλεννομυκητίασης (μαύρη μούχλα), μια σπάνια ασθένεια που προκαλείται από καλούπια. Αναφέρεται από την Ινδία Σήμερα.Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι περισσότερα από 100 άτομα έχουν ήδη μολυνθεί στη χώρα. Δύο ημέρες νωρίτερα, η δημοσίευση ανέφερε 40 καταγεγραμμένες περιπτώσεις βλεννομυκητίασης: οκτώ από αυτές έχασαν την όρασή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το "μαύρο καλούπι" είναι πιο απειλητικό από άλλα για άτομα που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό, και για όσους έχουν ήδη COVID-19.

Οι ινδικές αρχές έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση για την καταπολέμηση της νόσου. Έχουν ήδη παραγγελθεί πέντε χιλιάδες ενέσεις στο Γκουτζαράτ για τη θεραπεία ασθενών. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ειδικούς θαλάμους για ασθενείς με βλεννομυκητίαση σε ορισμένα νοσοκομεία της πολιτείας.

Η βλεννομυκητίαση χαρακτηρίζεται από βλάβη στο δέρμα και βλάβη στα εσωτερικά όργανα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αρκετοί άνθρωποι στην Ινδία έχουν ήδη πεθάνει αφού μολύνθηκαν με μαύρο καλούπι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PTI.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου