Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Προαναγγελία σύγκρουσης από το Ισραήλ: ''Έρχεται πόλεμος με την Τουρκία''/ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο το Ισραήλ -«Μονόδρομος η στρατιωτική απάντηση για τους Μουσουλμάνους»

 'Έρχεται η απόλυτη ''κόλαση'' στη περιοχή!

''Bόμβα'' έριξε η Jerusalem post με δημοσίευμά της, κάνοντας ακόμα λόγο και για σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας! Σε τροχιά απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης της Τουρκίας με το Ισραήλ οδηγεί το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας της Άγκυρας με την Χαμάς για ΑΟΖ στα πρότυπα της Λιβύης, προειδοποιεί η Jerusalem Post αναπαράγοντας τα τους ισχυρισμούς των τουρκικών ΜΜΕ.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο πρωτοσέλιδο της Yeni Safak που ισχυριζόταν ότι η Τουρκία μπορεί να εφαρμόσει «μοντέλο της Λιβύης» για το Ισραήλ, υπογράφοντας  συμφωνία με τη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς για να αποκτήσει πρόσβαση σε δικαιώματα στα ύδατα και στο φυσικό αέριο στα ανοικτά του Ισραήλ. 

Οπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, ένας από τους αρχιτέκτονες της οράματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Αλί Ναύαρχος Cihat Yaycı,παρουσίασε στην Τουρκία νέο χάρτη που την ενώνει με τη Λιβύη  και έχει βλέψεις να κάνει το ίδιο και με την Παλαιστίνη. Αυτή η συμφωνία θα αυξήσει τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης και ως εκ τούτου πραγματική πολιτική υποστήριξη για την Παλαιστίνη.

Δήλωσε, επίσης, ότι η Τουρκία θέλει να ηγηθεί στον Ισλαμικό κόσμο.

"Ήρθε η στιγμή να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Η παγκόσμια κοινότητα των Μουσουλμάνων περιμένει από εμάς να ηγηθούμε. Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει οποιοδήποτε βήμα. Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δηλώσεις". 

Το δημοσίευμα της Jerusalem Post. 

«Το σενάριο που προωθείται από το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, πιθανώς με την υποστήριξη της κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να υπογράψει συμφωνία με τους Παλαιστινίους και να αυξήσει τη στήριξή τους δια θαλάσσης. Αυτό θα έβαζε το Ισραήλ και την Τουρκία σε πορεία στρατιωτικής σύγκρουσης. Η Τουρκία φιλοξενεί ηγέτες της Χαμάς και υποστηρίζει τη Χαμάς. Το δυνητικό της σχέδιο για τη σύνδεση Τουρκίας και Γάζας δια θαλάσσης θα βλάψει τα σχέδια αγωγών φυσικού αερίου του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα» προσθέτει η Jerusalem Post. 

 

Οι προθέσεις της Τουρκίας. 


Όπως αναφέρει εξηγώντας τις προθέσεις της Τουρκίας, η Άγκυρα θα τραβήξει μια γραμμή από την τουρκική ακτή απευθείας στη Γάζα, φαινομενικά διαιρώντας τη θάλασσα και δημιουργώντας ένα διάδρομο. Αυτό θα αποκόψει το Ισραήλ από την Ελλάδα και τον αγωγό της Ανατολικής Μεσογείου που θέλουν να χτίσουν το Ισραήλ η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν υπάρχει και ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν δικαιώματα κυριαρχίας γύρω τους. Η Ελλάδα και η Κύπρος βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, υποστηρίζοντας ότι μεγάλο μέρος της Μεσογείου γύρω από την Κύπρο και τα ελληνικά νησιά συνδέεται με αυτά. Η Κύπρος έχει συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ενώ και η Ελλάδα με την Αίγυπτο έχουν υπογράψει συμφωνίες και διατηρούν καλές σχέσεις» γράφει σε άλλο σημείο η Jerusalem Post. 

Η ισραηλινή εφημερίδα επισημαίνει ότι «η ιδέα για ΑΟΖ με τη Γάζα δημοσιεύθηκε από μια ακροδεξιά εφημερίδα ως «λαγός» (σ.σ. για να καταγραφούν οι αντιδράσεις). Στην Τουρκία όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι φιλοκυβερνητικά και οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική φυλακίζονται ή πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Έτσι, αυτό το άρθρο είχε τη σφραγίδα έγκρισης του κυβερνώντος κόμματος AKP. Επικαλείται τον απόστρατο Ναύαρχο Cihat Yayci, τον «αρχιτέκτονα» της τρέχουσας τουρκικής μεσογειακής πολιτικής περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Το άρθρο υποστηρίζει ότι μια συμφωνία όπως αυτή στη Λιβύη, αλλά με τους Παλαιστινίους, θα «αύξανε τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης» και θα επέτρεπε την πραγματική υποστήριξη των Παλαιστινίων.

pentapostagma.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο το Ισραήλ -«Μονόδρομος η στρατιωτική απάντηση για τους Μουσουλμάνους»

Κλιμακώνονται ραγδαία οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ καθώς η Άγκυρα προχωρά σε ωμές πολεμικές απειλές εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε πριν λίγο με περιφερειακό πόλεμο το Ισραήλ. Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το WarNews247 η Άγκυρα έχει συστήσει στρατιωτική συμμαχία Σουνιτών-Σιιτών.

Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ.

Ο ηγέτης των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας και πολιτικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ, αν της ζητηθεί, για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους και την «ιερή πόλη».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του οποίου ηγείται, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε:

«Έχοντας γνώση της ψυχής και της υφής της Ιερουσαλήμ, της πόλης των πολιτισμών, το τουρκικό έθνος πρέπει να αναλάβει εκ νέου καθήκοντα.

Αν κληθούμε, να σπεύσουμε εμείς, να μπούμε έως εκεί που μας επιτρέπει η ισχύς μας και στην τελική να σταματήσουμε την αιματοχυσία. Να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Είναι πρόβλημα όλων των Μουσουλμάνων.

Αφού κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιάμιν Νετανιάχου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ότι:

«Η Ιερουσαλήμ που υπήρξε υπό την κυριαρχία μας επί 400 χρόνια ζητά βοήθεια. Μετά την ήττα μας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέτωπο της Συρίας-Παλαιστίνης αποσυρθήκαμε από την Ιερουσαλήμ.

104 χρόνια η Ιερουσαλήμ μας νοσταλγεί και εμείς νοσταλγούμε εκείνην. Ιερουσαλήμ σημαίνει Ιστορία και λεηλατείται με βία».

Συνεχίζοντας, τέλος, υποστήριξε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» για να προσθέσει:

«Η τρομοκρατία του Ισραήλ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Αν συνεχιστεί έτσι, ένας παγκόσμιος ή περιφερειακός πόλεμος θα είναι επιλογή αναπόφευκτη.

Πρόκειται για πρόβλημα όλων των μουσουλμάνων».

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου