Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

Αναφορά σοκ στα χέρια Ερντογάν: "Έχουν δρομολογηθεί 4 φάσεις αποσύνθεσης της Τουρκίας - Σχεδιάζουν διαμελισμό με αλλαγή του διεθνούς Δικαίου".

 Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

Αναφορά σοκ παραδόθηκε στον Ερντογάν σχετικά με το μέλλον της χώρας μετά την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και με ανοιχτό το Κουρδικό Ζήτημα.








Οι Τούρκοι αναφέρουν πως υπάρχει όντως ένα “πολύ άσχημο σενάριο που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε τριχοτόμηση της χώρας” Το σενάριο αυτό προβλέπει αλλαγή του Διεθνούς Δικαίου με κατάργηση της Αρχής της Μη-Αναδρομικότητας!

Αν η Αρχή αυτή-λένε οι Τούρκοι- καταργηθεί, τότε η Τουρκία θα βυθιστεί στο χάος και σε εμφύλιο που θα διαρκέσει χρόνια.

Ο σύμβουλος του Ρ.Τ. Ερντογάν, απόστρατος Ναύαρχος, Cihat Yaycı, εξηγεί αυτό το σχέδιο τριχοτόμησης της Τουρκίας το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένο οδικό χάρτη που περιλαμβάνει τα εξής βήματα: Τρομοκρατία – Αναγνώριση – Αποζημίωση – Επιστροφή γης!

Τα δύο πρώτα σκέλη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Απομένουν τα υπόλοιπα δύο με ανοιχτό το Κουρδικό Zήτημα.

Τρομοκρατία – Αναγνώριση – Αποζημίωση – Επιστροφή γης!

Οι Τούρκοι συντάκτες της αναφοράς κάνουν το “μαύρο-άσπρο” λέγοντας πως “οι Αρμένιοι προχώρησαν σε γενοκτονία σκοτώνοντας πάνω από 1 εκατ Τούρκων και μουσουλμάνων ειδικά σε  Erzurum, Erzincan, Trabzon, Van, Bitlis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ”. Φτάνουν στο σημείο να πως οι “Έλληνες διέπραξαν “Γενοκτονία” εναντίον τους”.

Στην συνέχεια λένε τα εξής:

“Αυτό που έκανε ο Μπάιντεν είναι μια εχθρική πράξη.

Η διασπορά της Αρμενίας μπορεί να δράσει από κοινού με τους εχθρούς της Τουρκίας και να ζητήσουν αποζημιώσεις.

“Θα διαγραφεί η Αρχή της μη Αναδρομικότητας στο Διεθνές Δίκαιο”

Επειδή ακόμη και αν οι νομικές και ιστορικές πραγματικότητες είναι υπέρ μας, πρέπει να προετοιμαστούμε  νομικά και πολιτικά για το χειρότερο σενάριο.

Στο διεθνές περιβάλλον, ο ισχυρός μπορεί να αλλάξει τους κανόνες.

Γι αυτό πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγικές γιατί μπορεί η Αρχή της μη αναδρομικότητας στο Διεθνές Δίκαιο να αλλάξει! (πραγματική βόμβα από τους Τούρκους)

Η στρατηγική εναντίον της Τουρκίας – Τα 3 βήματα. 

Η διασπορά της Αρμενίας και τα λόμπι που διάκεινται εχθρικά εναντίον μας σχεδιάζουν μια νέα στρατηγική. Η Εθνική Επιτροπή Αμερικανών-Αρμενίων (ANCA) δημοσίευσε στις 6 Μαίου μια συνέντευξη πάνω στην στρατηγική του Τ. Μπάιντεν. Τα κύρια σημεία της είναι τα εξής:

 1. Θεσμοποίηση: Θεσμοποίηση του 1915 με ημέρες μνήμης, ετήσιες γιορτές, μνημεία, μουσεία. Να υπάρχουν εθνικές μέρες και εορτασμούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις πολιτείες σε όλο τον κόσμο.
 2. Εκπαίδευση: Να συμπεριληφθεί η λεγόμενη «γενοκτονία» στα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και σε κράτη σε όλο τον κόσμο.
 3. Υποβολή ατομικών και θεσμικών ζημιών και ποινικών υποθέσεων σε δικαστήρια. Καταφεύγουν δηλαδή σε νομικά μέσα. Αυτά είναι τα εξής:
 • Μέσω αγωγών που κατατέθηκαν σε ατομικό επίπεδο (Για παράδειγμα, η βάση του  Ιντσιρλίκ ήταν μια γεωργική γη που φέρεται να ανήκει σε Αρμένιους αγρότες το 2010 κ.λπ.)
 • Μέσω αγωγών που έχουν κατατεθεί σε επίπεδο ιδρυμάτων (όπως Αρμενικές Εκκλησίες και εκκλησιαστικές περιουσίες). Υπάρχει αυξητική τάση στις καταθέσεις αγωγών στην Ευρώπη και την Τουρκία σχετικά με τους ισχυρισμούς για καταστροφή και κλοπή του ιστορικού κέντρου της Αρμενικής εκκλησίας και την επιστροφή του.
 • Μέσω αγωγών που έχουν κατατεθεί σε κρατικό επίπεδο (η Αρμενία υποβάλλει αγωγή, φέρνοντας το ζήτημα και τις απαιτήσεις στον ΟΗΕ)
 • Δραστηριότητες άσκησης πίεσης (λόμπι) εναντίον της Τουρκίας και των συμμάχων της ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα
 • Να τραβήξει την προσοχή των μελών του Κογκρέσου σχετικά με την τουρκο-πακιστανική συνεργασία για τα πυρηνικά όπλα. Ο στόχος είναι το Πακιστάν, το οποίο στηρίζει την Τουρκία. Αυτό θα το πετύχουν διατηρώντας στενή επαφή με τους αντι-πακιστανικούς ινδουιστές  που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Τί πρέπει να κάνει η Τουρκία.

Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ σοβαρά σε πολυεπίπεδη διάσταση.

Οι Αρμένιοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες δύο φάσεις αυτού του οδικού χάρτη και απομένουν τα υπόλοιπα δύο βήματα. Γνωρίζω ότι επίκειται αιτήσεις αποζημίωσης.

Γι αυτό πρέπει να μετακινηθούμε από την Αμυντική Διπλωματία στην Επιθετική Διπλωματία.

Πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:

 1. Πρέπει να ανοίξουμε αμέσως ένα ινστιτούτο για να τεκμηριώσουμε τις γενοκτονίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Τούρκων από τους Έλληνες και τους Αρμένιους.
 2. Οι τρέχουσες δηλώσεις μαρτύρων πρέπει να τεκμηριωθούν στα τοπικά δικαστήρια και η “γενοκτονία” που διέπραξαν Αρμένιοι και Έλληνες πρέπει να καταγραφεί με δικαστικές αποφάσεις.
 3. Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασιστεί από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση ότι Αρμένιοι και Έλληνες διέπραξαν “γενοκτονία” εναντίον Τούρκων και Μουσουλμάνων. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να είναι στα χέρια μας.
 4. Η Τουρκία πρέπει να υποβάλει αίτηση στον ΟΗΕ και να ζητήσει αποζημίωση από τους Αρμένιους και τους Έλληνες.
warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου