Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Το «λιγότερο ασφαλές» μέρος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Το πλήρωμα του RT γυρίζει μια μικρή πόλη υπό συνεχή βομβαρδισμό παρά τη δηλωθείσα ανακωχή.

 Ο Hadrut, μια πόλη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που τόσο οι Αρμένιοι όσο και οι Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζονται ότι έχουν υπό τον έλεγχό τους, εξακολουθεί να υφίσταται έντονο βομβαρδισμό, παρά το γεγονός ότι οι δύο πικροί εχθροί υποτίθεται ότι αγκάλιασαν την ανακηρυχθείσα εκεχειρία το Σάββατο.

Ένα πλήρωμα του RT πραγματοποίησε μια γρήγορη επίσκεψη στο «λιγότερο ασφαλές» μέρος της αμφισβητούμενης περιοχής, τη Δευτέρα.Το Hadrut είναι μια μικρή πόλη, με πληθυσμό 4.000 περίπου, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της γραμμής Nagorno-Karabakh. Την περασμένη εβδομάδα, το Μπακού πρότεινε ότι οι άμυνες του είχαν πέσει και οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν είχαν πάρει τον έλεγχο της περιοχής. Τόσο ο Ερεβάν όσο και η αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αρνήθηκαν τον ισχυρισμό.

Παρά την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε από το Μπακού και το Ερεβάν από το Σάββατο, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί γύρω από το Hadrut συνεχίζονται. Ο ανταποκριτής του RT στο έδαφος, ο Igor Zhdanov το χαρακτήρισε «το λιγότερο ασφαλές μέρος σε όλη την περιοχή».


Καθώς ο κίνδυνος μεγάλωνε, οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να φύγουν σε ένα υπόγειο που χρησιμεύει ως προσωρινό καταφύγιο. Στη συνέχεια έπρεπε να σπρώξουν στα αυτοκίνητά τους και να φύγουν γρήγορα από το Hadrut, ενώ βόμβες και όπλα χτύπησαν την περιοχή.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου