Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ


Προς ακύρωση οδεύουν οι περισσότερες εορταστικές του τριημέρου της 26ης – 28ης Οκτωβρίου. Τι θα γίνει με τον εκκλησιασμό στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου.

Προς ακύρωση οδεύουν οι περισσότερες εορταστικές του τριημέρου της 26ης – 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ειδικά μετά και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών που έθεσαν την πόλη στο επίπεδο επικινδυνότητας 3 (πορτοκαλί).


Ήδη η παρέλαση της 28ης έχει ακυρωθεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δεν θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Αγίου Δημητρίου για τον Πολιούχο Άγιο της Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει μόνο η θεία λειτουργία το πρωί με το εκκλησιαστικό προσωπικό και βάσει των περιοριστικών μέτρων (ένα άτομο ανά 15 τ.μ. εντός του Ιερού Ναού), καθώς η εκκλησία θα είναι ανοιχτή.  Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεν θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, όμως το πρόγραμμά της θα είναι διακριτικό και δεν θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με κόσμο. Η κυβέρνηση, επίσης, δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί σε καμιά εκδήλωση.

agonasax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου