Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Σύννεφα κατέγραψε η ΝΑΣΑ στον πλανήτη Άρη.

Η περιέργεια της NASA,έκανε το Mars Rover, να καταγράψει κάποιες από τις πιο ξεκάθαρες εικόνες του, σχετικά με τα αστικά σύννεφα που πέφτουν πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη.Mesmerizing Martian clouds captured by NASA rover (VIDEO)Οι ενισχυμένες  εικόνες δείχνουν τα σκοτεινά σύννεφα, πρώιμης εποχής, που κινούνται πέρα από τον Άρη, από δύο γωνίες.

Οι μαγευτικοί σχηματισμοί είναι παρόμοιοι με τα σύννεφα των κρυστάλλων πάγου της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

Οκτώ εικόνες που τραβήχτηκαν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, την 17η Ιουλίου είχαν παραταχθεί για να κάνουν κάθε ακολουθία. Η κάμερα πλοήγησης του πύργου κατευθύνθηκε αρχικά προς τον νότιο ορίζοντα για να σπάσει τα σύννεφα, πριν παρατηρήσει τότε τους ατμούς που διέρχονται σχεδόν απευθείας από πάνω.
"Είναι πιθανόν τα σύννεφα να αποτελούνται από κρυστάλλους πάγου νερού, που συμπυκνώνονται σε κόκκους σκόνης, όπου φέρνει κρύο στην ατμόσφαιρα", δήλωσε ο John Moores, μέλος της επιστημονικής ομάδας της περιέργειας.

"Τα wisps δημιουργούνται καθώς αυτοί οι κρύσταλλοι πέφτουν και εξατμίζονται σε μοτίβα, γνωστά σαν" πτώση των ράβδων "ή" ουρές της κότας ". Ενώ ο Rover δεν έχει τρόπο να προσδιορίσει το υψόμετρο αυτών των σύννεφων, στη Γη τέτοια σύννεφα σχηματίζονται σε μεγάλο υψόμετρο. "

Οι εικόνες τραβήχτηκαν περίπου δύο μήνες πριν ο πλανήτης φθάσει στο πιο μακρινό σημείο του από τον ήλιο - σχετικά νωρίς την εποχή για την εμφάνιση αυτής της ζώνης νέφους, σύμφωνα με τη NASA.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.