Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ο Αβακόβ ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας, να είναι έτοιμες να «επιστρέψουν» το Ντόνετσκ.

ΜΟΣΧΑ, Απρίλιος 7 - RIA Novosti. O Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Aβακόβ, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Severodonetsk, δήλωσε ότι οι ουκρανοί υπάλληλοι επιβολής του νόμου, πρέπει να είναι έτοιμοι να «επιστρέψουν» στο Ντόνετσκ, ενημερώνει τηλεοπτικό κανάλι « 112 Ουκρανία ».Министр внутренних дел Украины Арсен Аваков на заседании Кабинета министров Украины в Киеве. Архивное Фото.

Σύμφωνα με τον Aβακόβ, το τμήμα του έχει κοινωνιολογικά δεδομένα ότι στο Ντόνετσκ «σχεδόν το 70% των ανθρώπων  θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία». Ο ίδιος κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας «να είναι έτοιμες» να διασφαλίσουν ότι η περιοχή θα τεθεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός είπε, ότι η «επιστροφή» του Ντόνετσκ στην Ουκρανία θα πρέπει να γίνει με διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Aβακόβ είπε ότι οι αρχές του Κιέβου έχουν «συγκεκριμένο σχέδιο» για την επιστροφή του Ντόνετσκ και της Κριμαία, το οποίο προβλέπει τη χρήση της διπλωματικής οδού, παρά τις στρατιωτικές μεθόδους για την επίτευξη αυτού του στόχου.
https://ria.ru/world/20170407/1491778186.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.