Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

O Τραμπ σκέφτεται σοβαρά να μετακινήσει την Πρεσβεία από το Τελ-Αβίβ στα Ιεροσόλυμα.

Σε μια συνέντευξη στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom την Παρασκευή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι μελετά το σχέδιο μετεγκατάστασης, τονίζοντας ότι δεν είναι μια εύκολη απόφαση για να την κάνει.Palestine
Υπάρχουν φόβοι ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει κλίμα βίας στο Ισραήλ και το μουσουλμανικό κόσμο, και τους κινδύνους που παρουσιάζουν,οι ΗΠΑ ενδιαφέροναι πλέον για μια λύση δύο κρατών.
Η άγια πόλη αμφισβητείται από τους Παλαιστινίους και το Ισραήλ, που και οι δύο ισχυρίζονται ότι είναι η πρωτεύουσά τους.
Η προγραμματισμένη μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα και έχει πυροδοτήσει φόβους για ξέσπασμα βίας στη Μέση Ανατολή.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν αντιταχθεί στην κίνηση αυτή και έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τον Τραμπ,ότι είναι ενάντια σε μια τέτοια ενέργεια. Επίσης, η οργάνωση απελευθέρωσης της Παλαιστίνης προειδοποίησε τις ΗΠΑ, για τη μετεγκατάσταση της Πρεσβείας. Η οργάνωση υπογράμμισε, ότι η πιθανή μετεγκατάσταση θα παραδώσει ένα χτύπημα θανάτου στις προοπτικές του ψηφίσματος της παλαιστινιακής-ισραηλινής σύγκρουσης και τον εξτρεμισμό στην περιοχή.
Η άνοδος του Τραμπ έχει κάνει Ισραηλινούς εξτρεμιστές να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους παράνομα και περαιτέρω σε επαγγελματική ημερήσια διάταξη.
Οι Παλαιστίνιοι ζητούν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, την Ανατολική Ιερουσαλήμ  και τη λωρίδα της Γάζας, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ PRESS TV:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.